Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
28. 11. 2007,
14.26

Osveženo pred

8 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Sreda, 28. 11. 2007, 14.26

8 let, 2 meseca

Zanesljiva zmaga Interblocka

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Nogometaši Interblocka so v 12. krogu Prve Lige Telekom Slovenije premagali Dravo s 4:1.

Edinemu ljubljanskemu prvoligašu, ki se v zadnjem času vzpenja v formi, je objava sodelovanja s slovensko atletinjo Jolando Čeplak glede fizične pripravljenosti očitno takoj pomagala. Interblock je imel namreč proti letos nerazpoloženemu tekmecu s Ptuja ves čas pobudo, v drugem polčasu pa mu je zabil kar štiri gole. Interblock je s 17 točkami na petem, Drava pa s 13 na devetem mestu prvenstvene lestvice.

Tekma v Šiški se je začela z nekaj obetavnimi streli obeh ekip, ki pa niso bili dovolj natančni za vodilni zadetek. Tako je na domači strani najprej Zeljkovič "nastreljal" Germiča, na drugi strani pa je Zilič z roba kazenskega prostora namučil Rozmana, ki je s konicami prstov žogo odbil v kot.

Sledile so minute terenske prevlade Interblocka, ki pa ni obrodila pravih sadov. Tako je Rodič v 22. minuti po samostojnem prodoru zadel zunanji del mreže ptujskih vrat, Akoto pa je z glavo dobro meril, vendar je Šterbal odbil žogo v kot. Prva prava priložnost se je gostom ponudila v 37. minuti, ko je Zilič iz ugodnega položaja sprožil strel, vendar ga je Akoto pravočasno blokiral.

Akcijo polčasa je zapravil Rakovič, ki se je po podaji Zeljkoviča sam znašel pred Germičem, a zgrešil. Ljubljanskemu napadalcu je gostujoči vratar prav ob koncu prvega dela igre obranil še en poskus.

Povsem drugačen je bil drugi polčas. Že v 51. minuti so gledalci videli prvi zadetek na tekmi, po lepem preigravanju Grabusa je Zeljkovič z 20 metrov zadel levi zgornji kot vrat Drave. Že čez štiri minute so gosti izenačili, ko je Tisnikar kljub gneči našel pot do mreže. Domačini so se hitro pobrali in spet povedli z lepim golom, ko je Rodič Germiča premagal s pomočjo prečke.

Domačini so bili nevarnejši, si priigrali kar nekaj lepih priložnosti, toda vse skupaj so unovčili šele v 83. minuti, ko je Čoralič izkoristil podajo Rodiča. Piko na i zanesljivi zmagi je v 89. minuti postavil Rakovič.

Ne spreglejte