Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Torek,
23. 12. 2014,
2.28

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

NK Maribor NK Maribor Dalibor Volaš Zlatko Zahović

Torek, 23. 12. 2014, 2.28

8 let

Zahović v Ljudski vrt vrnil Volaša

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Mariborčani bodo v spomladanski del vstopili z okrepljenim napadom. Prišel je 27-letni Dalibor Volaš, ki je pred leti poskrbel za nekaj zgodovinskih zadetkov NK Maribor in se zapisal v srca navijačev.

Po Eriku Janži (Domžale), za katerega še ni jasno, ali se bo v Ljudski vrt preselil januarja ali junija, so se mariborska vrata še pred začetkom prestopnega roka na široko odprla tudi Daliborju Volašu. Športni direktor Zlatko Zahović je v ponedeljek zvečer zadovoljno segel v roko staremu znancu, ki je s svojimi zadetki poskrbel za uvodno dejanje mariborske pravljice v evropskih tekmovanjih. Zdaj traja že četrto sezono zapored, ne gre pa pozabiti, da so se vijolice prvič v skupinski del lige Evropa uvrstile prav po zaslugi nepozabnega Volaševega zadetka v Glasgowu. Takrat je Ankarančan poskrbel za sladki remi (1:1), s katerim je slovenski klubski predstavnik izločil Rangers ter v Evropi začel nabirati izkušnje na višji in bolj spoštovani tekmovalni ravni.

Fajić odhaja, Volaš prihaja

Moči v mariborskem napadu so bile v jesenskem delu neenakomerno razporejene bolj ali manj na štiri dele. Z zadetki sta se najbolj izkazala kapetan Marcos Morales Magno Tavares in nadarjeni najstnik Luka Zahović, pomagal jima je tudi Jean-Philippe Mendy, posojeni napadalec Standarda David Biton pa ni upravičil pričakovanj, ki jih je kot izkušeni izraelski nogometni nomad vzbujal po prihodu iz Belgije.

Zdaj se bo napadu dvanajstkratnih slovenskih prvakov, ki v prvenstvu lovijo Domžale, priključil še Primorec, odličen poznavalec mariborskega nogometnega ozračja. V vijoličastem dresu je dosegel že okroglih 50 zadetkov in na večni klubski lestvici zaseda visoko 18. mesto. Popestril bo konkurenco, ki bo v kratkem ostala brez Nusmirja Fajića. Napadalec iz BiH se po ponesrečenem jesenskem delu, ko je zaradi takšnih in drugačnih razlogov izgubil mesto na prednostnem seznamu kandidatov za srečanja, skoraj zagotovo poslavlja od Maribora, na njegovo mesto pa prihaja nasmejan povratnik, s katerim se je nekoč srečeval na slovenskih zelenicah.

V Evropi najbolj blestel kot posojen napadalec Šerifa

Volaš je z Mariborom sklenil triinpolletno pogodbo. Ko je pred tremi leti zapustil Ljudski vrt, je bil eden izmed najbolj razigranih slovenskih napadalcev, njegov strelski naboj pa je nato postopno v vzhodnih evropskih državah (Moldavija, Rusija in Madžarska) bledel in naletel na drugo skrajnost. Do polnega zadovoljstva so manjkali tako odigrane minute kot tudi zadetki. Zanimivo je, da je mariborskemu klubu v Evropi podaril najlepše trenutke takrat, ko je zaigral kot posojeni napadalec Šerifa iz Tiraspola. Ko je jeseni prekinil pogodbo z Debrecenom, pri katerem še vedno vztraja nekdanji mariborski kapetan Rene Mihelič, se ga je spomnil športni direktor Zahović in ga povabil na Štajersko. Čeprav je bil Dalibor želja številnih slovenskih klubov, ga je srce pripeljalo nazaj v mesto, kjer je pod vodstvom Darka Milaniča že osvajal lovorike. Tudi po zaslugi lastnih zadetkov, dovolj je že spomin na srečanje s Celjem, ko je vijolicam priskrbel osmo državno zvezdico. Zdaj jih želi osvajati še pod taktirko Anteja Šimundže, ki je bil takrat desna roka Izoljana, najprej pa ga čaka zahtevna naloga, saj si bo v druščini Tavaresa, Zahovića, Mendyja – v Mariboru do nadaljnjega ostaja tudi Biton –, zelo težko izboriti mesto v enajsterici. Zato bo še toliko pomembneje, kako se bo izkazal v pripravljalnem obdobju. Mariborčani bodo v spomladanski del vstopili 21. februarja, ko bodo v večkrat prestavljeni tekmi gostovali v Stožicah pri Olimpiji.

Ne spreglejte