Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
28. 11. 2007,
14.29

Osveženo pred

8 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Sreda, 28. 11. 2007, 14.29

8 let, 2 meseca

Zahovič na klopi je premalo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Nogometaši Maribora in Kopra so se v 12. krogu Prve Lige Telekom Slovenije razšli z neodločenim izidom 3:3.

Mariborčanom kljub temu, da je bil na njihovi klopi tokrat tudi športni direktor Zlatko Zahovič, ni uspelo premagati Kopra. Bili so sicer precej blizu, saj so kar trikrat vodili, toda izbranci Vlada Badžima so se vsakič vrnili in na koncu iz Ljudskega vrta zasluženo odnesli točko. Koprčani so z novo točko spet na drugem mestu, medtem ko je Maribor obdržal sedmo mesto na prvenstveni lestvici.

Precej raztrgan prvi polčas z veliko napakami na eni in drugi strani je postregel s pričakovano in malce previdno predstavo obeh ekip. Več želje po zadetku so razumljivo pokazali v domačem taboru in si priigrali tudi več priložnosti. Tako je v deseti minuti koprski obrambi uspelo pravočasno blokirati strel Miheliča, osem minut pozneje pa je poskusil Čadikovski, ki je z leve strani zadel le zunanji del mreže. Koprčani so celo dosegli zadetek v 21. minuti, vendar je bil po mnenju glavnega sodnika Juga Volaš v prepovedanem položaju. V 23. minuti so gostitelji povedli. Bačinovič je podal pred gol, kjer je bil Makriev, toda Hasič je žogo odbil. Pri njej pa se je znašel povsem sam Čadikovski, ki je zanesljivo zadel za 1:0.

Po zadetku so tudi Koprčani pokazali več želje po napadu. Tako je Volaš v 31. minuti meril malce mimo vrat, deset minut za njim pa so "kanarčki" izenačili. Plutov strel je namreč v svojem kazenskem prostoru z roko zaustavil Džinič, Jukan pa je zanesljivo izvedel najstrožjo kazen.

Tudi v drugem polčasu so imeli več žogo v svoji posesti domačini, ki bi v 51. minuti morali povesti. V protinapadu sta bila sama pred Hasičem Čadikovski in Makriev. Prvi je zaposlil Bolgara v mariborskem dresu, ki pa povsem sam z desetih metrov ni premagal koprskega vratarja. Do vodstva pa so Mariborčani le prišli v 55. minuti, ko je podajo Čadikovskega in Makrieva izkoristil Mihelič. Toda veselje na mariborskih tribunah se je kmalu poleglo. V 58. minuti je namreč Volaš izenačil, potem ko je z glavo zadel po podaji Jukana z leve strani.

A razburljivih dogodkov še zdaleč ni bilo konec. Izbranci Milka Djurovskega so v 75. minuti še tretjič na tekmi povedli, ko je po domiselni akciji po kotu iz bližine zadel Džinič. A Primorci so še tretjič izenačili. V 79. minuti neodločni domači obrambi ni uspelo izbiti žoge iz svojega kazenskega prostora, tako da je po zmedi do nje prišel Plut in z dveh metrov brez težav premagal Pridigarja ter poskrbel za delitev točk.

Ne spreglejte