Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sobota,
9. 7. 2011,
1.42

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

NK Maribor NK Maribor Vlado Šajn

Sobota, 9. 7. 2011, 1.42

7 let, 12 mesecev

Zahovič: Maribor ne sme biti prvi

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Da se ne strinja s sodniškimi odločitvami, je Zlatko Zahovič nazorno pokazal med srečanjem, ko ga je Matej Jug zaradi neprestanih kritik tudi odstranil s klopi. Želijo sodniki na vrhu Olimpijo?

Tako razočaranega ga nismo videli že dolgo. Pa razlog ni tičal v porazu Maribora, ki je navkljub prednosti domačega igrišča zapravil priložnost, da v sezono vstopi z domačo lovoriko, ampak zaradi delivcev pravice. ''Od strani sodniške organizacije smo dobili jasno poročilo, da mora biti Olimpija očitno prva, Maribor pa poražen. In če ga ne morejo poraziti na igrišču, ga lahko s sodniško organizacijo. Na čelu z Vladom Šajnom,'' je po dvoboju, ki je zaradi odločitev glavnega sodnika Mateja Juga v drugem polčasu dodobra razburil mariborsko občinstvo, najbolj pa športnega direktorja prvakov, brez dlake na jeziku sporočil Zlatko Zahovič. Teorijo o tem, kako naj bi slovenski prestol s sodniško pomočjo zasedli Ljubljančani, je utemeljil z nekaterimi primeri. ''Šestnajst let sem v profesionalnem nogometu in poznam razliko med namernimi in naključnimi napakami. Danes smo bili priča namerni napaki. Dobivamo že jasna sporočila od vsepovsod, tudi iz Ljubljane. Celo od ljubljanskih sodnikov, ki nam pojasnjujejo, kaj se nam bo dogajalo to sezono. Na tekmi z Domžalami smo dobili jasno sporočilo, a se bomo vseeno še naprej trudili, da klub dvigujemo na vseh ravneh. Poizkušali bomo vse, a ... Če je naš nogomet prišel na to raven, pa dajmo potem Olimpiji to prvenstvo, ta pokal. Šajn je vodja vsega,'' je pripisal krivdo predsedniku sodniške organizacije pri Nogometni zvezi Slovenije, tudi članu uglednega sodniškega komiteja Evropske nogometne zveze (UEFA).

Sodniške napake so po mnenju Zahoviča očrnile nogometni praznik v Ljudskem vrtu, najbolj pa ga je zabolela nedosojena 11-metrovka po ''bližnjem srečanju'' Marcosa M. Tavaresa in vratarja Domžal Nejca Vidmarja. ''Žalostno, ampak vratar Domžal je od udarca, ki ga je pri prekršku za najstrožjo kazen prizadejal Tavaresu, komaj končal tekmo. To je nazorno sporočilo, da NK Maribor v tej sezoni očitno ne sme biti prvi. Sodniki točno vedo, kako zlomiti ekipo. Ne vem, kaj naj sedaj pričakujem od evropske tekme z Dudelangom, saj je morala ekipe zaradi teh sodniških napak zelo padla,'' se je bežno dotaknil še dvoboja z luksemburškim prvakom.

Da bi moral biti pri prodoru kapetana Mariborčanov dosojen strel z bele točke, je bil prepričan tudi Marcos M. Tavares, ki ni skrival razočaranja, po dvoboju pa je vseeno sprejemal čestitke od naključnih sogovornikov, saj ostaja v Ljudskem vrtu. Čeprav je bil dogovor s kitajskim klubom že domala sklenjen, se je zataknilo ''pet minut pred dvanajsto''. In to pri kitajskih snubcih, ne pa pri Tavaresu, ki si je s tem vprašanjem belil glavo tri dni in tri noči.

Selitev na Kitajsko je dokončno padla v vodo, tako da bo Tavares pomagal soigralcem v kvalifikacijah za ligo prvakov, v 1. SNL pa bo branil naslov najboljšega strelca. Ker pa se je prestopni rok komaj začel in bi se lahko na mariborskem naslovu znašla še kakšna nemoralna ponudba, bi se lahko primer s srčnim kapetanom znova ponovil. A za zdaj, vsaj za nekaj prihodnjih tednov, so lahko navijači Maribora mirni, saj ostaja že povsem ozdravljeni kapetan v Ljudskem vrtu. Pri branilcih naslova, ki naj bi po ogorčenih kritikah najboljšega strelca slovenske reprezentance vseh časov bili primorani prvo mesto v prihajajoči sezoni oddati tekmecem iz Ljubljane.

Ne spreglejte