Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sreda,
13. 1. 2016,
10.34

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Valon Ahmedi NK Celje NK Maribor NK Maribor Zlatko Zahović

Sreda, 13. 1. 2016, 10.34

6 let, 7 mesecev

Zahović iz Celja pripeljal Albanca

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Športni direktor NK Maribor Zlatko Zahović je pripeljal še četrtega zimskega novinca. Trije so prispeli iz Kopra, zadnji, mladi albanski reprezentant Valon Ahmedi, pa je prišel iz Celja.

Po Amarju Rahmanoviću, Denisu Šmeju in Mateju Palčiču, ki bo skušal na igralnem položaju desnega bočnega branilca nadomestiti Petra Stojanovića, so se vrata Ljudskega vrta odprla še enemu zimskemu novincu. Mariborski klub je razkril, da se je vijolicam pridružil tudi zvezni igralec Valon Ahmedi. Z vijolicami je podpisal pogodbo do maja 2019.

Mladi albanski reprezentant je večji del prejšnje sezone navduševal v celjskem dresu. Klubu iz knežjega mesta je pomagal do drugega mesta v prvenstvu in pri preboju v finale pokalnega tekmovanja. "Opozoril je nase s prikazanim v slovenski ligi, je reprezentant U-21, mlad, ambiciozen igralec. Takšnega talenta ne dobiš vsak dan, če ga imaš priložnost pripeljati v klub, je to treba izkoristiti. Pričakujem, da bo Valon pritisnil na naše virtuoze v ekipi in jim bo dihal za ovratnik," je ob sklenitvi dogovora dejal športni direktor Zlatko Zahović.

Ahmedi v spomladanskem delu sezone ni mogel pokazati vsega, kar zmore, saj je imel težave s poškodbami. Na cedilu sta ga pustili mečna in stegenska mišica. Zaradi zdravstvenih težav je skromneje od načrtovanega vstopil v to sezono, v kateri so Celjani hitro izpadli iz Evrope, dobršen del jesenskega dela Prve lige Telekom Slovenije pa prebili na zadnjem mestu.

"Vse se je hitro razpletlo in vesel sem, da mi je namenjena takšna priložnost. Vem, da je Maribor najboljši klub v Sloveniji, to sem spoznal med letom in pol bivanja v Celju. Zahvalil bi se vsem, ki so mi omogočili prestop, zdaj pa se zame začenja novo obdobje. Želim se oddolžiti za zaupanje in pokazati na igrišču, zakaj so me izbrali," je strnil vtise novopečeni nogometaš Maribora.

Rojen je bil v Makedoniji, a se je s starši še kot deček preselil v Italijo, kjer je zaigral v vrstah tretjeligaša Südtirola. Tako bi lahko igral za tri različne izbrane vrste, saj ima tri državljanstva. Odločil se je za Albanijo.

Ne spreglejte