Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
5. 3. 2008,
9.11

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Sreda, 5. 3. 2008, 9.11

8 let

Za koga bo usoden "Zmaj"?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
V sredo se bosta na štadionu Dragao (zmaj, op.p.) v Portu na povratni tekmi osmine finala lige prvakov pomerila Porto in Schalke. Prva tekma se je končala z 1:0 v korist Nemcev.

Nemški podprvak si je na Veltins Areni z zadetkom reprezentanta Kevina Kuranyija zagotovil minimalno zmago, ki jo bo skušal na Portugalskem skušal obraniti ali morda celo nadgraditi. Vendar pa, če pogledamo rezultate zadnjih tekem Schalkeja, je jasno, da moštvo precej niha v formi. Tako so od zadnjih štirih tekem slavili le proti Portu. Na zadnji prvenstveni tekmi jih je na domačem štadionu z 1:0 premagal Bayern, zato samozavest ravno ni njihov največji adut. Kljub temu se lahko zanašajo na dejstvo, da so v letošnji ligi prvakov klonili le enkrat, in sicer v Londonu, ko je bil boljši Chelsea (2:0).

Portugalci še niso izločili Nemcev

Rezultati moštva Jesualda Ferreire v domačem prvenstvu ravno ne povedo, kakšna je dejanska pripravljenost portugalskih prvakov, saj je liga precej manj kvalitetna. Kljub temu je na zadnji tekmi vknjižil remi proti Boavisti, in zapravili kopico lepih priložnosti. V izdihljajih srečanja je Ricardo Quaresma zatresel celo okvir vrat, kljub temu pa ima Porto lepo prednost pred zasledovalci. "Modro-beli" bi z morebitno zmago proti Schalkeju postali prva portugalska ekipa, ki bi v ligi prvakov uspela izločiti nemško.

Niz Porta na domačem igrišču je izjemen. V najmočnejšem evropskem klubskem nogometnem tekmovanju so na zadnjih devetnajstih tekmah izgubili le enkrat - po devet zmag in remijev). Trener gostujoče ekipe, ki naj bi se mu že nekaj časa precej tresel stolček, Mirko Slomka pa pred tekmo razmišlja: "Na prvi tekmi smo v prvem polčasu igralo zelo dobro in bi lahko dosegli še drugi zadetek. Če nam uspe zadeti v Portu, jih bomo potisnili v neugoden položaj, saj bodo za napredovanje takrat morali zadeti vsaj trikrat. Favorita za zmago ni. Možnosti pa so 50-50," je dejal 40-letni trener Schalkeja.

Ne spreglejte