Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
8. 7. 2015,
11.28

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Sreda, 8. 7. 2015, 11.28

8 let, 3 mesece

Za davčne grehe "plačujejo" tudi dame

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Preiskovalci so družini Mamić onemogočili dostop do vsega njenega premoženja, tudi številnih nepremičnin.

Po aretaciji Zdravka in Zorana Mamića, alfa in omege hrvaškega nogometa, je hrvaški preiskovalni urad za boj proti korupciji USKOK družini Mamić onemogočil dostop do vsega njenega premoženja. Članom so zamrznili tako vse osebne in poslovne račune kot tudi vse nepremičnine, katerih skupno vrednost ocenjujejo na okoli 2,5 milijona evrov, kolikor naj bi znašala davčna utaja bratov Mamić.

Zdravko Mamić je namreč poleg nogometnega imperija gradil tudi nepremičninskega. Na seznamu blokiranih nepremičnin je tako hiša Zdravka Mamića na Tuškancu v Zagrebu, ki je sodišče ni želelo vzeti za varščino, saj je na njej hipoteka za bančno posojilo v vrednosti 600 tisoč evrov.

Družini so zasegli tudi poslovni prostor, garsonjero in starejšo hišo v Zagrebu. Zamrznili so tudi lastništvo jahte, ki je zasidrana v Šibeniku, in dveh vinogradov na otoku Istu.

Žena z bentleyjem in posestvom

Ker sumijo, da je bil nezakonito pridobljen denar porabljen za nakupe nepremičnin družinskih članov, je sodišče zamrznilo tudi nepremičnine, ki so v lasti družinskih članov. Ženi Zdravka Mamića Marini so tako onemogočili dostop do dveh luksuznih stanovanj v središču Zagreba, v poslovno-stanovanjskem središču Cvijetni, ki je ob gradnji med Zagrebčani dvignilo veliko prahu. Eno izmed stanovanj se s 150 kvadratnimi metri površine razteza na dveh etažah. Gospe Mamić pa so zasegli tudi avtomobil bentley, parkiran v podzemni garaži, ki pripada stanovanjema.

Preiskovalci so tudi odkrili, da je Mamićeva žena lastnica velike posesti v Gorskem kotarju. V kraju Stara Sušica je v preteklih sedmih letih kupila več posesti, ki skupaj merijo 140 tisoč kvadratnih metrov, staro hišo porušila in zgradila novo počitniško hišo v finskem slogu. Zanimivo je, da je sosednja zemljišča kupila njena sestra.

Premoženje so blokirali tudi nekdanji ženi Zdravka Mamića Vanji, in sicer dvoetažno stanovanje v Zagrebu in avtomobil audi Q5.

Nepremičnine obremenjene s hipotekami

Sodišče pa je zamrznilo tudi nepremičnine Mamićeve snahe, televizijske voditeljice Monike Kravić Mamić. V njeni lasti je trisobni apartma v Novalji na Pagu. Prav tako so ji zasegli avtomobil. Družina Mamić ima očitno drag okus za avtomobile, saj je snaha vozila porscheja macan, vrednega okoli 65 tisoč evrov.

Veliko nepremičnin ima tudi Zoran Mamić, ki so mu preiskovalci zamrznili le hišo z bazenom v okolici Zagreba. Vse preostale nepremičnine Zorana Mamića so namreč preveč obremenjene s hipotekami, tako da naj bi preiskovalci presodili, da nima smisla, da jih blokirajo. So pa zasegli ženino stanovanje v Zagrebu in njen avtomobil audi Q5.

Ne spreglejte