Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
11. 3. 2013,
10.21

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Xavi Barcelona

Ponedeljek, 11. 3. 2013, 10.21

8 let

Xavi: Naš ponos je ranjen

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Katalonski velikan se nevarno spogleduje z zgodnjim evropskim izpadom. Milan na Camp Nou prihaja s prednostjo, povratnik Xavi Hernandez pa vseeno verjame, da bo v četrtfinale napredovala Barcelona.

Bliža se torek, ki bi lahko postregel z zanimivim razpletom, saj lahko četrtfinale lige prvakov ostane brez enega poglavitnih favoritov za osvojitev evropske krone. Po žrebu osmine finala je Milanu le redko kdo pripisoval večje možnosti za preboj med osem najboljših, a so se nato stvari zasukale drugače od pričakovanj in močno v prid rdeče-črnim. Italijanski klub igra vedno bolje, formo je vidno povzdignil tudi v domačem prvenstvu, medtem ko je Barcelona izgubila nit z zmagovalnim ritmom, v njene vrste pa se je naselil dvom. Tudi zaradi tega, ker že dalj časa na klopi pogrešajo trenerja Tita Vilanovo. V zadnjem obdobju si je Barcelona privoščila kar tri poraze. Dva z Realom, ko je tudi izpadla iz španskega pokala, najbolj pa jo peče boleč poraz na San Siru (0:2). Ga lahko nadoknadi pred domačim občinstvom? O tem se boste lahko prepričali v torek zvečer ob spremljanju neposrednega prenosa na Planet TV. ''Še vedno sem optimist, pa čeprav smo v Milanu izgubili z 0:2. Še vedno imamo na voljo 90, morda tudi 120 minut, da popravimo zadevo. V torek se lahko zgodi marsikaj. Milan lahko doseže zadetek v vsakem trenutku, odličen je v igri v zraku in lahko izkoristi vsako našo napako. Moramo biti previdni in preprečiti tekmecu, da se poda v protinapad. Ne smemo si privoščiti nespametnih prekrškov, ampak razviti igro po vsem igrišču,'' opozarja Xavi Hernandez, ki se vrača po poškodbi. V soboto, ko je Barcelona težje od pričakovanega odpravila zadnjeuvrščeni Deportivo (2:0), še ni kandidiral za srečanje, bo pa prišel v poštev za torkovo bitko v ligi prvakov.

Končno zdržali 90 minut brez prejega zadetka

Barcelona bo potrebovala njegovo kombinatoriko in podaje, nenazadnje potrebuje za dosego cilja vsaj tri zadetke. Morda tudi dva, a bi nato v primeru, če ohrani mrežo nedotaknjeno, o zmagovalcu odločali streli z bele točke. ''Dvoboj z Milanom je odlična priložnost, da si dvignemo samozavest in ponovno ulovimo zmagovalni ritem. Smo velika ekipa, a je naš ponos po porazih v Milanu in z Realom ranjen. Zdaj je priložnost, da temu naredimo konec. Moramo odigrati napadalno in hitro doseči zadetek,'' je v pogovoru za Mundo Deportivo izrazil prepričanje izkušeni španski reprezentant. Da se stvari pri Barceloni vendarle obračajo na bolje, je poskrbela sobotna tekma, na kateri so Katalonci prekinili niz 13 zaporednih tekem z vsaj enim prejetim zadetkom. Končno so mrežo ohranili nedotaknjeno, zdaj bo treba scenarij ponoviti še v torek. Takrat pa jih čaka Milan, ki je neprimerno bolj zahteven tekmec od v tej sezoni razglašenega Deportiva …

Ne spreglejte