Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
19. 2. 2013,
23.40

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Jack Wilshere Arsenal Bayern liga prvakov

Torek, 19. 2. 2013, 23.40

7 let, 12 mesecev

Wilshere brani Wengerja, Heynckes navdušen nad Bayernom

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Morda celo najboljši nogometaš Arsenala ob visokem porazu proti Bayernu (1:3), Jack Wilshere, je takoj po tekmi stopil v bran trenerju Arsenu Wengerju.

Bayern je na štadionu Emirates storil velik korak na poti do četrtfinala lige prvakov, pri tem pa mu je pomagala tudi slaba igra Arsenala. Že po prvem polčasu so se Londončani znašli v rezultatskem zaostanku. Šele v drugem polčasu so Topničarji pokazali nekaj več, prišli na gol zaostanka, vendar si je Bayern pred povratnim obračunom zagotovil dva gola prednosti. Po nič kaj spodbudni uvrstitvi na lestvici v angleškem prvenstvu, izpadu iz ostalih tekmovanj, je Arsenal tik pred tem, da sezono spet zaključil brez lovorike. Nogometaši so krivdo prevzeli nase. "Mislim, da to nima veze s trenerjem. On nas lahko postavi na igrišče, motivira, mi pa moramo nekaj storiti na igrišču. Začeli smo slabo in bili kaznovani. Mislim, da bomo igralci prevzeli odgovornost, smo možje, da bomo to tudi storili. Wenger je v klubu že 16 let in mislim, da ne bi smeli dvomiti vanj," je dejal Jack Wilshere in se dodatknil tudi povratne tekme: "Zavedamo se, da v Münchnu potrebujemo vsaj tri gole in imamo igralce, ki so to zmožni doseči. Le na začetku tekme bomo morali biti boljši," je povedal vezis Arsenala.

Pri Bayernu so piznali, da se na prvi tekmi proti Arsenalu niso namučili precej za prepričljivo zmago. Jupp Heyncknes, ki bo po sezoni mesto trenerja prepustil Josepu Guardioli, je hvalil nogometaše Bayerna. "Moji ekipi je bilo lahko igrati. Smo v zares navdušujoči formi. Naša velika kakovost je, da znamo izkoriščevati tudi najmanjše napake tekmecev. Zmagati v Angliji proti angleški ekipi pa je velik uspeh," poudarja trener, ki je bil v minuli sezoni poražen v finalu tega tekmovanja.

Med boljšimi na igrišču pri Bavarcih je bil strelec prvega gola, Toni Kroos. "Pokazali smo izvrstno igro proti eni močnejših evropskih ekip. Igrali tudi precej samozavestno," kljub visoki prednosti pa so pri Bayerni previdni. Med drugim bosta povratni obračun izpustila Bastian Schweinsteiger ter tudi Kroos. "Mislim, da je še prezgodaj, da bi odpisali Arsenal. Mislim pa, da je bilo preveč rumenih kartonov na tekmi," je dejal 23-letni vezist.

Ne spreglejte