Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Engelbert Osojnik

Ponedeljek,
24. 9. 2012,
10.58

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Arsene Wenger Laurent Koscielny Arsenal

Ponedeljek, 24. 9. 2012, 10.58

8 let

Wenger: Koscielny je ''top klasa''

Engelbert Osojnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Trener Arsenala Arsene Wenger je branilca Laurenta Koscielnyja ovrednotil kot 'top klaso', potem ko je v gosteh pri Manchester Cityju v izdihljajih tekme londonskemu klubu zagotovil dragoceno točko.

Zgodba 27-letnega nogometaša je pravzaprav sanjska: ker je zaradi bolezni moral tekmo proti Cityju preskočiti kapetan Thomas Vermaelen, ga je Wenger prvič letos uvrstil v udarno enajsterico in ga na igrišču pustil vseh 90 minut. Fant mu je zaupanje vrnil z zvrhano mero - le osem minut pred koncem tekme je Arsenalu priigral izjemno pomembno točko v gosteh. Postal je glavni junak velikega angleškega derbija.

''Za Koscielnyja me sploh ni skrbelo, ker je 'top klasa' branilec. Imamo tri vrhunske osrednje branilce in jih bomo malo rotirali. Zelo težko je določiti hierarhijo na tej poziciji. Po eni strani smo veseli, ker nismo izgubili, potem ko smo izgubljali z 0:1. Po drugi strani pa smo malo frustrirani, ker smo čutili, da smo imeli na začetku in v nadaljevanju tekme možnost za zmago. Kar se je zgodilo proti Cityju, je le okrepilo našo vero, da smo v igri za naslov prvaka. A še nismo popolna ekipa, še zmeraj imamo prostor za napredovanje. Če bomo obdržali fokus, imamo možnosti,'' je po remiju z Manchester Cityjem z nasmehom na obrazu pripovedoval Arsene Wenger.

Manchester City odpovedal še enkrat v zaključku tekme

Wengerjev stanovski kolega na Cityjevi klopi Roberto Mancini je bil jezen na svoje igralce, saj so v slabem tednu dni v končnici tekme zapravili dve zmagi: najprej eno v gosteh proti Real Madridu v ligi prvakov, nato pa še drugo doma v Premier League proti Arsenalu. Čeprav je bil londonski klub v prvem polčasu nevarnejši, je prvi gol v 40. minuti zabil City preko Joleona Lescotta. Ko se je tekma bližala zadnji fazi, se je zdelo, da ima domač klub vse pod kontrolo, a jih je presenetil Laurent Koscielny.

''Razočaran sem, ker smo imeli prednost 1:0 in smo dobili gol iz kota. Po tem smo imeli štiri ali pet priložnosti za drugi gol, a nismo znali speljati tekme do konca. Moramo biti bolj pazljivi. Čudno je bilo, saj bi morala biti naša koncentracija osem minut pred koncem 100-odstotna. Težko je, ker imamo sedaj dve točki manj,'' je za Sky Sports potožil Roberto Mancini.

Ne spreglejte