Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Sreda,
30. 3. 2016,
10.21

Osveženo pred

7 let, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,58

1

Natisni članek

Johan Cruyff angleška nogometna reprezentanca Roy Hodgson Wayne Rooney

Sreda, 30. 3. 2016, 10.21

7 let, 11 mesecev

"Če ne bi bilo Cruyffa, bi imel dva naslova v ligi prvakov več"

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,58

1

"Menim, da je ravno Johan Cruyff je začetnik zmagovite ere Barcelone," se je pokojne nizozemske legende spomnil Wayne Rooney, ki se počasi vrača po poškodbi kolena.

Angleški kapetan, ki zaradi poškodbe kolena ne more pomagati angleški reprezentanci, se je kot strokovni komentator pred tekmo med Anglijo in Nizozemsko spomnil tudi na umrlega Johana Cruyffa. Nizozemec je prejšnji teden v 68. letu starosti umrl zaradi pljučnega raka, Katalonce pa je kot trener vodil med letoma 1988 in 1996.

"Vsi vemo, kako igra Barcelona zdaj. To je fenomenalno. Menim, da je bil ravno Cruyff začetnik tega," je v studiu ITV povedal angleški zvezdnik, ki bi imel, če ne bi bilo Barcelone, morda dva naslova v ligi prvakov več. Manchester United je v finalu lige prvakov igral v letih 2009 in 2011, a obakrat so bili Katalonci na krilih Lionela Messija premočni. "Ravno Cruyff je kriv, da nimam dveh medalj več v ligi prvakov," se je malce pošalil Rooney, ki je gledalcem še povedal, da bo njegova poškodba kolena kmalu preteklost. "Začel sem že teči. Mislim, da bom v desetih dneh začel trenirati s polno paro," in razblinil vse dvome, da ga angleški selektor Roy Hodgson, ne bi odpeljal na evropsko prvenstvo v Franciji.

Očeta prosil za Vardyjev dres

Rooney se je v zanimivem studijskem delu kljub porazu (Anglija : Nizozemska 1:2) svojih reprezentančnih kolegov izkazal za zelo dobrega in zabavnega sogovornika. Med drugim je tudi vsem prisotnim zaupal posebno prošnjo njegovega sina, ki mu najbrž ni bila najbolj všeč. Čeprav ga ni imenoval, se zdi, da gre za njegovega najstarejšega sina Kaia. "Eden od sinov me je pred odhodom prosil, naj mu domov prinesem dres angleške reprezentance z napisom Vardy," je povedal odlični napadalec in nasmejal vse v studiu. Jamie Vardy je napadalec vodilne ekipe v premier league, z dvema zadetkoma pa se je izkazal tudi na tekmi proti Nizozemski in Nemčiji.

Ne spreglejte