Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
15. 4. 2011,
13.03

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Barcelona

Petek, 15. 4. 2011, 13.03

8 let

Villarreal pobral vse točke

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
V 32. krogu španskega prvenstva je Real Madrid prekinil niz petih zaporednih porazov proti Barceloni, slednja pa je po remiju vse bližje naslovu. V ponedeljek je Villarreal premagal Zaragozo.

V le treh tednih bosta največja španska kluba odigrala kar štiri medsebojne tekme. Prva prvenstvena poteka v Madridu. Barcelona bi že z remijem storila precejšen korak do ubranitve naslova španskega prvaka, a Real Madrid še ni pozabil na bolečo zaušnico lani novembra na Camp Nouu, ko je bilo kar 5:0 za Katalonce. Barcelona je tudi dobila zadnjih pet medsebojnih srečanj. Prvo večjo priložnost na tekmi so v 19. minuti imeli gostje, ko je Lionel Messi po izjemni globinski podaji Andresa Inieste sam stekel proti Ikerju Casillasu, a je vratar Reala ubranil njegov poizkus z lobom. Ista akterja sta bila v glavni vlogi tudi v 44. minuti, ko je Argentinec pobegnil obrambi Reala in sprožil diagonalni strel, a spet se je izkazal kapetan Reala. Barcelona je imela v prvem polčasu okrog 70 odstotkov časa v svoji posesti. Real je v prvem polčasu igral zelo zadržano in obrambno, največjo priložnost pa je imel Cristiano Ronaldo, ki je v 45. minuti z glavo sprožil proti golu, Victor Valdes je bil že premagan, z golove črte pa je žogo izbil Adriano.

Drugi polčas se je začel z veliko zanimivimi dogodki. Najprej je Cristiano Ronaldo s prostega strela zadel okvir vrat, vendar je Barcelona odgovorila že v 54. minuti. Takrat je Raul Albiol storil prekršek nad Davidom Villo in sodnik je dosodil enajstmetrovko, branilca Reala pa poslal z igrišča. Strel z bele točke je izkoristil Lionel Messi in tako v tretje le premagal Casillasa. To je bil sploh prvi zadetek Argentinca proti ekipam Josea Mourinha. Pri Barceloni je moral iz igre poškodovani kapetan Carles Puyol, ki se je šele na derbiju vrnil po poškodbi. Katalonci bi lahko prednost povišali v 62. minuti, ko je Xavi stresel okvir vrat. Vendar je Real izenačil v 82. minuti, prav tako po enajstmetrovki, ki pa je bila (pre)strogo dosojena. Marcelo je namreč prodiral v kazenski prostor, kjer pa je Dani Alves izbil žogo, a Marcelo je padel in Fernandez je dosodil prekršek. Cristiano Ronaldo je tako dosegel sploh prvi zadetek proti Barceloni.

Obračun se je končal z remijem, s čimer je Real Madrid prekinil niz porazov proti Kataloncem, ki so s to točko tudi vse bližje ubraniti naslova španskega prvaka.

Še bolj napeti "el clasici" pa bodo že v sredo, ko bo v Valencii finale kraljevega pokala in seveda polfinalni tekmi lige prvakov, 27. aprila v Madridu in 3. maja v Barceloni.

Real Madrid: Casillas; Ramos, Albiol, Carvalho, Marcelo; Khedira, Pepe, Alonso (od 66. Adebayor); Di Maria (od 67. Arbeloa), Benzema (od 57. Özil), Ronaldo.

Barcelona: Valdes; Adriano (od 80. Maxwell), Puyol (od 58. Keita), Pique , Alves; Busquets, Xavi, Iniesta; Villa, Messi, Pedro (od 67. Afellay).

Sodnik: Muniz Fernandez

Špansko prvenstvo, 32. krog:

Sobota: Getafe : Sevilla 1:0 (0:0) Miku 76.

Malaga : Mallorca 3:0 (2:0) Fernandez 26., Baptista 40., 57.

Almeria : Valencia 0:3 (0:0) Soldado 51., Stankevičius 67., Alba 81.

Real Madrid : Barcelona 1:1 (0:1) Ronaldo 82./11-m; Messi 53./11-m; R.K.: Albiol 51./Real Madrid

Nedelja: Real Sociedad : Sporting Gijon 2:1 (1:0) Griezmann 32., Griezmann 79.; Miguel 69.

Levante : Hercules 2:1 (2:0) Suarez 5., Juanlu 43.; Trezeguet 82.

Deportivo : Racing Santander 2:0 (1:0) Lassad 45., Xisco 48.

Osasuna : Athletic Bilbao 1:2 (0:0) Sola 51.; Llorente 69., Muniain 90.; R.K.: Sergio 87./Osasuna, Castillo 57./Athletic

Espanyol : Atletico Madrid 2:2 (1:1) Osvaldo 38., 58.; Koke 2., Agüero 49.

Ponedeljek: Villarreal : Zaragoza 1:0 Rossi 71./11-m;

Najboljši strelci:

30 - Messi (Barcelona) 29 - Ronaldo (Real) 17 - Villa (Barcelona) 16 - Llorente (Athletic Bilbao) 16 - Rossi (Villarreal) 14 - Agüero (Atletico Madrid) 13 - Pedro (Barcelona), Soldado (Valencia)


Pari prihodnjega kroga:

Valencia – Real Madrid, Barcelona – Osasuna, Athletic Bilbao – Real Sociedad, Mallorca – Getafe, Sporting Gijon – Espanyol, Hercules – Deportivo, Racing Santander – Malaga, Atletico Madrid – Levante, Sevilla – Villarreal, Zaragoza – Almeria;

Ne spreglejte