Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
8. 1. 2008,
20.28

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Natisni članek

Torek, 8. 1. 2008, 20.28

8 let, 5 mesecev

Vijoličasti že trenirajo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4
V Ljudskem vrtu so pohiteli in se že lotili priprav na drugi del sezone. Cilji so jasni – ustrezno se pripraviti in popraviti klavrn jesenski vtis.

Mariborski prvoligaš je prvi del prvenstva sklenil na šestem mestu, s 17-imi točkami zaostanka za vodilnimi Domžalami.

Ko so odhajali na odmor, si mariborski nogometaši morda niso mislili, da se bodo še kdaj podili po stari zelenici v Ljudskem vrtu. Ker pa še ni bila deležna obnovitvenih posegov, je obdana s snegom gostila uvodni trening enaindvajsetih igralcev. "Ekipa ni popolna. Opravičeno manjkajo Čadikovski, Popović, Makriev in Kubica. Drugi so prisotni. Pričeli bomo torej nekoliko okrnjeni, vendar našteti pridejo jutri oziroma Kubica čez dva dni," je po sestanku pred prvo vadbo razlagal Branko Horjak. Čeprav ni navdušen nad to odločitvijo, bo tudi spomladi vodil obdravskega prvoligaša. Natančno s kakšno zasedbo bo razpolagal je prehitro govoriti. Četudi jim je športni direktor dejal, da imajo proste roke pri izbiri novih delodajalcev, so Andrej Pečnik, Vladislav Lungu, Amel Mujakovič in Mitja Brulc pričeli s treningi pod Kalvarijo. Tako kot Leon Panikvar, vendar slednjemu za razliko o prej omenjenih čez nekaj dni poteče pogodba in se bo zanesljivo poslovil.

Koliko okrepitev?

Vmes je v javnost pricurljala vest, da naj bi Partizan snubil Dragana Čadikovskega. Če bodo Beograjčani poslali tudi uradno ponudbo, naj bi mu Štajerci ob plačilu določene odškodnine menda dovolili oditi. Od četrtka bo pod drobnogledom mariborske stroke obrambi igralec iz Brazilije, ki bi se na seznamu okrepitev lahko pridružil Zoranu Pavloviču in Niltonu Fernandesu. "Po dveh poizkusih mi je v tretje uspelo priti v Maribor. S tem sem zadovoljen. Upam, da se bom čim bolje pripravil in, kar je najbolj pomembno, pomagal ekipi k boljšim rezultatom v spomladanskem delu sezone. Nogomet je kolektivni šport. Posameznik ne more narediti ničesar brez pomoči soigralcev. Celotna ekipa mora pokazati več, če želimo popraviti jesenske izide. Moštvo je mlado in perspektivno. Nadejamo se vzpona na lestvici ter veliko vlagamo v pokalno tekmovanje," pravi Pavlovič. Usoda morebitnih dodatnih okrepitev bo odvisna od števila odhodov nogometašev na katere vijoličasti več ne računajo. V primeru, da bi se sprostil denar od njihovih prejemkov, bo lista prišlekov verjetno še obsežnejša.

Tudi letos v Poreč

"Priprave bodo trajale osem tednov. Tri bomo najprej preživeli v Mariboru, nato odhajamo za en teden v Poreč in se zopet vrnemo v Maribor. Sledilo bo novih pet dni v Poreču, zatem pa spet pridemo domov, kjer bomo do začetka prvenstva," plan priprav razkriva Horjak. Predvidenih je enajst prijateljskih tekem. Naknadno so na seznam vpisali preizkušnjo z zagrebškim Dinamom, ki bo šestnajstega februarja na stadionu Maksimir.

Ne spreglejte