Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
26. 5. 2013,
21.00

Osveženo pred

3 leta, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Sebastjan Gobec Celje Luka Koper Prva liga Telekom Slovenije

Nedelja, 26. 5. 2013, 21.00

3 leta, 2 meseca

VIDEO: Legenda Celja mu je priskrbela točko

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Nogometaši Celja so se v zadnjem, 36. krogu Prve lige Telekom Slovenije z Luko Koper razšli z neodločenim izidom 2:2 (0:0). Za končni izid je pokrbela celjska ikona Sebastjan Gobec.

Celjani so z zmago v Kidričevem v predzadnjem krogu nakazali vzpon forme pred finalom pokala Slovenije, kjer se bodo v sredo pomerili z Mariborom. Na drugi strani so imeli Koprčani na današnji tekmi zadnjo možnost za tretje mesto in s tem možnost za evropsko vstopnico. Za to bi morali danes zmagati, poleg tega pa bi morale izgubiti tudi Domžale. Tako remi kot tudi zmaga Domžal v gosteh pri Muri sta jim prekrižale načrte.

Na celjski Areni Petrol so si prvo priložnost priigrali nogometaši Kopra, ko je Ivica Guberac streljal mimo gola. Na splošno so imeli gostje v prvem delu pobudo na igrišču, saj je v nadaljevanju dvakrat zapretil še Goran Galešić. Celjani se imajo zahvaliti tudi razpoloženemu vratarju Maticu Kotniku, ki je z dobrimi posredovanji skrbel, da je domača mreža dolgo ostala nedotaknjena. Koprčani so v prvem delu poskušali tudi iz kotov in s prostih strelov, a so Celjani v prvem polčasu poskrbeli, da se Koprčani niso veselili.

Prvi zadetek je padel v 61. minuti. Gostujoči trener Rodolfo Vanoli je v 52. minuti na klop poslal nekdanjega reprezentanta Mateja Mavriča Rožiča, v igro pa poslal Mateja Pučka. Ta je svojo priložnost izkoristil že devet minut kasneje, ko so gostje izvedli hitro akcijo. Pučko je prišel do žoge na desni strani igrišča, prišel sam pred vratarja Kotnika in ga matiral.

Gostitelji niso dolgo čakali na izenačenje. Zgolj tri minute kasneje se je med strelce vpisal Aleksandar Bajić. Slednji je prav tako izkoristil ponujeno priložnost, ta še hitreje kot Pučko pri koprski menjavi. V igro je Bajić vstopil v 64. minuti, zamenjal Andraža Žureja in si takoj zatem po samostojnem prodoru priigral lepo priložnost. S kakšnih dvajsetih metrov je močno streljal, žoga je oplazila koprskega branilca Miho Blažiča in končala v golu gostov.

V 70. minuti minuti je Miha Korošec po mnenju glavnega sodnika Slavka Vinčića v domačem kazenskem prostoru igral z roko in slednji je pokazal na belo točko. Z enajstmetrovke je bil brezhiben Davor Bagarić. Tudi v 73. minuti je bilo vroče pred celjskimi vrati, znova je poskusil Pučko, nato po odbiti žogi od daleč še Galešić, a je bil celjski vratar znova na mestu. Ko se je že zdelo, da bodo točke odšle v Koper, je v sodnikovem podaljšku sledila še zadnja priložnost Celjanov. Damir Hadžić je storil prekršek nad Klemnom Medvedom, z roba kazenskega prostora pa je s prostega strela izid izenačil kapetan Celjanov Sebastjan Gobec. Gostujoči vratar Igor Nenezić je bil ob projektilu domačega kapetana nemočen in tekma se je končala z delitvijo točk.

Ne spreglejte