Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
6. 4. 2013,
20.10

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Luka Koper Celje

Sobota, 6. 4. 2013, 20.10

8 let

VIDEO: Koper je spet razočaral

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Nogometaši Luke Koper so v 27. krogu Prve lige Telekom Slovenije doma izgubili s Celjem z 0:1 (0:0).

Koprčani so na domačem igrišču skušali prekiniti serijo petih remijev in sedmih zaporednih tekem brez zmage, čeprav so bili nekoliko boljši tekmec pa so se treh točk veselili Celjani. Mož odločitve je bil Alexander Srdić, ki je uspešno zaključil enega od redkih celjskih napadov. Prvi dve medsebojni tekmi v tej sezoni sta se končali z istim rezultatom kot danes, a so se takrat zmage veselili Primorci.

Primorsko-štajerski obračun so nekoliko bolje začeli Celjani. V tretji minuti je streljal David Tomažič Šeruga, ki je bil premalo natančen. Štiri minute kasneje se je pred celjskim vratarjem Maticem Kotnikom znašel Matej Pučko, a žogo poslal mimo leve vratnice. Naslednje minute sta ekipi odigrali na sredini igrišča in brez pravih akcij na eni ali drugi strani, še najbolj nevaren je bil s prostega strela Sebastjan Gobec, ki je močno streljal, toda meril preko koprskega gola. V 35. minuti so si Koprčani le uspeli pripraviti resno priložnost, do novega strela je prišel Matej Pučko. Dve minuti kasneje so kanarčki ostali brez kapetana Ivice Guberaca, ki si je zaradi domnevno namernega udarca celjskega branilca Marka Krajcerja prislužil rdeči karton. Kljub igralcu manj so Koprčani do konca prvega polčasa zapretili še preko Gorana Galešića, ki pa v sodnikovem dodatku ni resneje ogrozil celjskega gola.

Takoj po začetku drugega polčasa je globoko na celjsko stran potegnil Ivan Brečević, se na robu kazenskega strela odločil za strel, ki pa je bil prešibek. V 49. minuti je nato do priložnosti prišel Daniel Bradaschia. Slednji je v 54. minuti na rob kazenskega prostora podal do Brečevića, ki je poizkusil s strelom po tleh, a je bil ob tem premalo natančen. Koprčani so bili v teh minutah precej boljši tekmec, do nove priložnosti pa je v 57. minuti prišel Matej Mavrič Rožič.

Čeprav so bili Celjani manj nevarni kot Koprčani, pa so v 59. minuti prišli v vodstvo. Andraž Žurej je začel eno od redkih celjskih akcij, napad pa je z desne strani uspešno zaključil Alexander Srdić. Po zadetku so gosti zaigrali bolj pogumno in prišli do priložnosti preko Mihe Korošca, Benjamina Verbiča in Gobca. Koprčani so se v zadnjih minutah trudili priti vsaj do točke, z močnim strelom je poizkušal Miroslav Čovilo, v sodnikovem dodatku še rezervist Jean-Philippe Mendy, a pri tem niso bili uspešni.

Ne spreglejte