Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
14. 5. 2013,
19.48

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Torek, 14. 5. 2013, 19.48

8 let

VIDEO: Domžalčanom remi s prvaki

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Nogometaši Domžal in Maribora so se v 33. krogu Prve lige Telekom Slovenije razšli z neodločenim izidom 1:1 (0:0).

Domžale so se proti novim-starim prvakom dobro borile, vodile, a na koncu izvlekle "le" točko. Izbranci Stevana Mojsilovića do konca potrebujejo čim več zmag, saj v boju za tretje mesto za Koprom zaostajajo dve točki. Koprčani pa imajo še tekmo v dobrem, odigrali jo bodo ob 20. uri proti Gorici. Domžale do konca prvenstva gostujejo še v Velenju in Murski Soboti ter gostijo Gorico.

Mariborčani so po zagotovitvi enajstega naslova prvaka malce prevetrili zasedbo, Darko Milanič je prvič od prve minute ponudil priložnost mladima Dinu Hotiću in Ranku Moravcu. Prav 18-letni Moravac je imel prvo priložnost na tekmi, ko se mu je po podaji Aleša Mertlja odprla pot proti golu, a pri zaključku ni bil natančen. Domači so zagrozili v sedmi minuti, ko je Slobodan Vuk s strelom z glavo v obrambo prisilil Jasmina Handanovića.

Štajerci so bili nato več pri žogi, a brez posebnih priložnosti. Naslednji obetavnejši strel so gledalci videli v 37. minuti, ko je bil Dragan Čadikovski nenatančen z roba kazenskega prostora. Štiri minute pozneje so gosti zatresli domačo mrežo, a so sodniki zadetek Marcosa Tavaresa razveljavili zaradi igranja z roko.

V uvodu drugega polčasa je Martin Milec dobro izvedel prosti strel z 20 metrov, a žogo poslal le malo mimo cilja. Domači so obetavno akcijo izpeljali v 60. minuti, vendar je Vuk pred kazenskim prostorom preveč okleval, namesto da bi oddal žogo osamljenemu Eriku Janži.

V 63. minuti pa so domači povedli. Žan Majer je odvzel žogo Dejanu Mezgi, podal v globino do Gorana Vuka, ki je bil spretnejši od svojega čuvaja Mihe Mevlje in s strelom z 11 metrov zatresel mrežo v svoji prvi akciji po prihodu na igrišče. Po zadetku so tudi Mariborčani zaigrali odločneje, a do pravega strela niso prišli. Vse do 82. minute. Takrat so izvedli kot, po Milčevi podaji z desne strani pa je pred golom do žoge prišel Aleš Mertelj, žogo poslal v mrežo ter postavil končni izid.

Ne spreglejte