Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
10. 8. 2013,
22.41

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Sobota, 10. 8. 2013, 22.41

7 let, 12 mesecev

Video: Delitev točk v Domžalah

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Nogometaši Domžal in Zavrča so se v 5. krogu Prve lige Telekom Slovenije razšli z neodločenim izidom 1:1 (0:1).

Obračun šestouvrščenega Zavrča in sedmouvrščenih Domžal se je končal z delitvijo točk. Novinec v ligi je vodil od 30. minute, ko je enajstmetrovko izkoristil Aleš Čeh, za izenačenje pa je poskrbel Gaber Dobrovoljc v 76. minuti, ko mu je uspelo zatresti mrežo v eni od številnih akcij Domžal.

Po živahnem začetku so do prve prave priložnosti prišli gosti. Doris Kelenc je v 15. minuti podal za domžalsko obrambo, našel Dina Kresingerja, napadalec Zavrča pa se ni najbolje znašel in vratar Nejc Vidmar je žogo ujel. Minuto pozneje je z desnega roba kazenskega prostora streljal Kelenc, Vidmar pa je njegov poskus brez težav ubranil. Domžale so do prve priložnosti prišle v 19. minuti, ko je podal Jure Balkovec, do strela z glavo je prišel Darko Zec, žoga se je odbila do Jona Gorenca Stankovića, na mestu pa je bila gostujoča obramba. Nekaj trenutkov kasneje je v protinapad za Zavrč krenil Josip Golubar, podal do Jožeta Benka, ta je streljal v dolgi kot, vratar Vidmar pa je bil odlično postavljen. V 25. minuti je v kazenskem prostoru ob domačem Igorju Banoviću padel Aleš Čeh, sodnik Matej Jug pa je pokazal na belo točko. Žogo si je nastavil Benko, a streljal visoko prek gola.

Tik za tem je na desni strani kazenskega prostora prodiral Kelenc, ki je padel ob domžalskem branilcu, drugo enajstmetrovko Zavrča pa je izkoristil Aleš Čeh. Do konca polčasa so Domžale skušale izenačiti prek Zenija Husmanija in Darka Zeca, a se izid ni spremenil.

V drugem delu so domači takoj po prihodu na igrišče skušali izenačiti prek Miloša Mijića, ki je izkoristil podajo Drago Gabrića, toda rezervist Domžal je z glavo meril previsoko. Gabrić je do strela z desetih metrov prišel v 51. minuti, izkazal pa se je Luka Bešenić. Domžalčani so še naprej prihajali do strelov, v okvir vrat sta merila Zec in Gabrić, Goran Vuk pa je zatresel vratnico.

V 76. minuti je rezervist Erik Janža Domžalam priboril prosti strel. Z leve strani je na prvo vratnico podal Balkovec, najspretnejši pred golom Zavrča pa je bil Dobrovoljc in poskrbel za 1:1. Nekaj trenutkov kasneje je bil na drugi strani nevaren Kelenc, ki je izvajal prosti strel in z 20 metrov meril v Vidmarjev spodnji levi kot, a je bil domžalski vratar na pravem mestu. Obe ekipi sta si do konca tekme priigrali še nekaj priložnosti; za Domžale sta poizkušala Vuk in Gabrić, za Zavrč pa Kelenc, a izid je ostal 1:1.

Nogometaši Domžal bodo v šestem krogu državnega prvenstva v soboto, 17. avgusta, gostovali pri Rudarju, Zavrč pa bo isti dan gostoval pri novomeški Krki.

Ne spreglejte