Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
6. 11. 2012,
12.49

Osveženo pred

4 leta, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Bad Blue Boys Dinamo Zagreb PSG

Torek, 6. 11. 2012, 12.49

4 leta, 9 mesecev

VIDEO: BBB so se udarili s pariškimi huligani

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Pariška četrt Bastille je bila v ponedeljkovih večernih urah prizorišče navijaškega obračuna. Privržence zagrebškega Dinama so nič kaj gostoljubno pričakali pariški huligani.

Zle slutnje so se uresničile. Čeprav sta se Dinamo in PSG predhodno domenila, da na medsebojnih tekmah v ligi prvakov ne bo gostujočih navijačev, je v Pariz vseeno pripotovalo blizu sto hrvaških navijačev. V Pariz so prispeli že pred dnevi, saj so tako izognili dodatnim ukrepom, s katerimi se je Francija želela izogniti navijaškim izgredom. Za navijače Dinama namreč od polnoči, 5. novembra pa do 12. ure, 7. novembra, velja prepoved vstopa v domovino ''galskih petelinov''. Še več. Hrvaški navijači se ne bodo mogli približati Parku princev. Francoski notranji minister je že pred dnevi napovedal, da je od hrvaških kolegov dobil informacijo, da naj bi v Pariz prišlo od 150 do 200 pripadnikov skupine Bad Blue Boys, ki je v velikem sporu z ''alfo in omego'' zagrebškega kluba, Zdravkom Mamićem, vodstvo Dinama pa se boji, da želijo navijači z izgredi v tujini še dodatno ponagajati klubu. Tudi francoski prireditelji so izrazili sum, da bi lahko nekaj sto hrvaških navijačev res poskušalo priti na štadion.

Kakorkoli, krvav uvod med navijači PSG-ja in Dinama se je že pripetil. Pariški velikan ima že vrsto let težave z lastnimi navijači, saj so nekatere frakcije med seboj sprte. Ali so se v ponedeljek zvečer, ko je v pariški četrti Bastille prišlo do spopada z navijači Dinama, združili, ne vemo, so pa francoski mediji že razkrili prve informacije. Policija naj bi pridržala 24 oseb, eden izmed hrvaških navijačev pa naj bi bil huje ranjen. Če so se navijači PSG-ja javno hvalili, da so premikastili hrvaške goste (80 gostujočih navijačev naj bi pričakalo okrog 100 domačih, večinoma članov Boulogne Boys), pa pripadniki skupine BBB sporočajo, da je resnica povsem drugačna. ''Obračun ni bil dogovorjen, to so neumnosti. Njih je bilo 70 in so bežali kot zajci. Domnevali so, da nas je samo 20, a nas je nato iz sosednje ulice prišlo še 50, nakar so se Francozi podali v beg,'' je eden izmed navijačev Dinama sporočil hrvaškemu Indexu. Policija naj bi točne številke o posledicah ponedeljkovega obračuna razkrila v popoldanskih urah.

Ne spreglejte