Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
16. 8. 2012,
16.34

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Bayern München Borussia Dortmund

Četrtek, 16. 8. 2012, 16.34

8 let

Veliki derbi brez zmagovalca, Werder razbil Hoffenheim

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Poslastica nemškega prvenstva na Bavarskem se je končala z dvema zadetkoma, po enim v vsaki mreži. Bayern je bil bližje zmagi, kljub temu pa je zadržal visoko točkovno prednost.

Borussia Dortmund je imela nekaj več priložnosti v prvem polčasu, izkazal se je tudi vratar Bayerna Manuel Neuer, predvsem ob strelu Marcusa Reusa. V prvem polčasu se je poškodoval branilec Bayerna Holger Badstuber, namesto njega je vstopil Jerome Boateng. Gostitelji pa so proti vratom dvakratnih zaporednih prvakov iz Dortmunda močneje pritisnili sredi drugega polčasa in povedli. Izjemno akcijo je na vrhu kazenskega prostora izvedel Toni Kross, ki je preigral obrambo Borussie in z diagonalnim strelom poskrbel za vodstvo Bavarcev. Le sedem minut kasneje pa je Borussia izenačila po kotu, ko je izbito žogo neoviran sprejel Mario Götze in skozi gnečo žogo poslal čez črto. Pri gostih se je poškodoval tudi srbski branilec Neven Subotić. Bayern je imel ob koncu večje priložnosti, predvsem Thomas Müller je najprej za malenkost sprožil mimo vrat, nato pa mu je poizkus loba obranil Roman Weidenfeller, ki se je izkazal tudi pri strelu z glavo Javia Martineza.

Najboljši strelci:

9 - Szalai (Mainz), Kießling (Bayer), Mandžukić (Bayern), Meier (Eintracht), Lewandowski (Borussia Dortmund) 8 - Müller (Bayern) 7 - Ibišević (Stuttgart) 6 - Hunt (Werder), Son (HSV), Dost (Wolfsburg), Kross (Bayern)


Pari prihodnjega kroga (od 7. do 9. decembra):

Hamburger SV - Hoffenheim, Borussia Dortmund - Wolfsburg, Stuttgart - Schalke, Nürnberg - Fortuna Düsseldorf, Freiburg - Greuther Fürth, Augsburg - Bayern München, Eintracht Frankfurt - Werder Bremen, Borussia Mönchengladbach - Mainz, Hannover - Bayer Leverkusen;

Ne spreglejte