Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
16. 9. 2013,
11.26

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

NK Maribor NK Maribor liga prvakov Jan Oblak Jan Oblak Roman Bezjak Real Madrid

Ponedeljek, 16. 9. 2013, 11.26

7 let, 12 mesecev

Velika točka Maribora, Messi ujel Raula

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Nogometaši Maribora so v Ljudskem vrtu ukrotili Chelsea in prišli do velike točke (1:1). Domače je v vodstvo popeljal Agim Ibraimi, izenačil pa je Nemanja Matić. Lionel Messi se je izenačil z Raulom.

Po razpadu sistema v Londonu, ko so izbranci Anteje Šimundže izgubili s kar 0:6, smo se vsi bali, da bi mariborskimi nogometaši kaj podobnega doživeli tudi v Ljudskem vrtu. Strah je bil povsem odveč. Mariborčani so pokazali izjemno igro in borbo, ki so v 50. minuti kronali tudi z zadetkom preko Agima Ibraimija. Makedonec je v slogu največjih mojstrov matiral Petra Čecha, žal to ni bilo dovolj za zmago, saj je v 73. minuti po prekinitvi zadel Nemanja Matić. Velja omeniti, da sta imeli obe ekipi še dve izjemni priložnosti. Z neposredne bližine je celo za vodstvo za 2:0 zgrešil Luka Zahović, Edenu Hazardu pa je v 86. minuti strel z bele točke ubranil veliki junak srečanja, Jasmin Handanović.

Zanimivo je bilo tudi na drugi tekmi mariborske skupini. Lizbonski Sporting je doma s 4:2 premagal Schalke in s tem na lestvici prehitel tudi slovenske prvake, ki so zdaj zadnji v skupini G.

Poleg tekme v Mariboru je največ pozornosti pritegnil obračun v Münchnu, kjer je Bayern brez težav premagal Romo. Barcelona je slavila v Amsterdamu, pri zmagi z 2:0 je oba zadetka zadel Lionel Messi, ki se je na večni lestvici najboljših strelcev v ligi prvakov izenačil z Raulom. Oba sta zdaj pri 71. zadetkih, Ronaldo pa ima enega manj.

Za prvovrstsno senzacijo so poskrbeli nogometaši CSKA-ja, ki so v Manchestru na kolena spravili angleške prvake. Na Etihadu je bilo 2:1 v prid Moskovčanov. Zmage so se v sredo veselili tudi Porto, PSG in Šahtar.

Realu in Borussii so se v osmini finala pridružili še Bayern, Porto, PSG in Barcelona, ostali bodo morali na uvrtitev v izločilne boje še počakati.

Juventus vstal od mrtvih

Srečanje na Santiagu Bernabeu med Realom in Liverpoolom je z zadetkom v prvem polčasu odločil Karim Benezema, ki je dosegel že svoj peti zadetek v tej sezoni lige prvakov. Real se je s četrto zaporedno zmago že uvrstil v osmino finala, enako pa velja tudi za Borussio Dortmund, ki je tokrat visoko s 4:1 odpravil Galatasaray.

Blizu napredovanja je bil tudi Arsenal, ki je proti Anderlechtu že vodil s 3:0, na koncu pa so Belgijci uspeli izenačiti in pokvariti načrte Londončanov.

Tekmo za preživetje je preživel Juventus, a še zdaleč ni bilo lahko. Torinčani so doma proti Olympiacosu celo izgubljali z 1:2, nato pa so v eni sami minuti zadeli dvakrat in na koncu prišli do prepotrebnih treh točk. Nove zmage se je na Švedskem veselil tudi Atletico Jana Oblaka, ki je spet le sedel na klopi, tri točke sta vknjižila tudi Benfica in Bayer, pravo katastrofo pa so doživeli nogometaši bolgarskega Ludogorca, za katerega je v prvem polčasu igral tudi Roman Bezjak. Bolgari so v Baslu klonili s kar 0:4.

Ne spreglejte