Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
17. 3. 2016,
8.16

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Massimiliano Allegri Josep Guardiola Juventus Bayern München

Četrtek, 17. 3. 2016, 8.16

6 let, 7 mesecev

Vedel je, da bo en gol spremenil vse

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Foto: Reuters

Trener Bayerna Josep Guardiola je zmago nad Juventusom po dramatični tekmi v Münchnu, ki je Bavarcem prinesla četrtfinale lige prvakov, posvetil navijačem.

"Za nami je sijajna tekma, v kateri so lahko navijači uživali. Bili so sijajni, zato napredovanje v četrtfinale posvečam vsem, ki so nam pomagali do tega uspeha," je po dolgih, izčrpnih 120 in nekaj več minutah dejal Josep Guardiola, ki je vse do gola Thomasa Müllerja v 91. minuti trepetal, da je bila sredina tekma proti Juventusu njegova zadnja na klopi Bayerna v ligi prvakov.

Od neuspeha so ga ločile sekunde

Sredinega neuspeha Špancu ne bi oprostili. | Foto: Reuters Sredinega neuspeha Špancu ne bi oprostili. Foto: Reuters

Če bi bilo res tako - po vodstvu gostov z 2:0 ob polčasu (tekma v Torinu se je končala z remijem 2:2) je kazalo, da bo –, bi njegovo triletno službovanje v vlogi trenerja najbolj znanega nemškega športnega kluba vseh časov marsikdo označil za neuspešno.

Čeprav je v Nemčiji večkrat osvojil vse, kar se je osvojiti dalo, je jasno, da je za zahtevne navijače Bayerna ob vsem denarju, ki ga ima na voljo, dovolj le evropski naslov. Prav tako bi Špancu marsikdo očital dejstvo, da je kar sredi sezone sporočil, da se v naslednji sezoni seli na klop Manchester Cityja.

A po golih Roberta Lewandowskega in Müllerja, ki sta poskrbela za podaljške, ter zadetkih Thiaga Alcantare in Kingsleyja Comana, oba je v igro poslal v nadaljevanju tekme in z menjavama zadel, bodo takšni še nekaj časa morali biti tiho.

Vedel sem, da lahko en gol spremeni vse, | Foto: Reuters Vedel sem, da lahko en gol spremeni vse, Foto: Reuters

Kaj se je zgodilo med polčasom?

"Igrali smo zelo dobro proti finalistu lige prvakov iz prejšnje sezone. Zabili smo štiri gole italijanski ekipi in se uvrstili v četrtfinale. Mislim, da smo lahko zelo zadovoljni," je bil po tekmi vesel Guardiola.

"Med polčasom sem igralcem rekel, da si ne smemo privoščiti še enega zadetka v naši mreži, in jih opozoril na to, da se lahko v primeru našega zadetka vse zelo hitro spremeni. To se je tudi zgodilo. Po nekaj priložnostih, ki so jih imeli gostje na začetku drugega dela igre, smo prevzeli kontrolo in bili boljši. To je nogomet. Eno minuto igraš slabo, že naslednjo pa blestiš," je še povedal.

Zahvala za navijače

"Najprej bi se rad zahvalil občinstvu. Vzdušje je bilo sijajno, navijači so nam pomagali do preobrata," pa je po tekmi pristaše Bayerna pohvalil izkušeni as nemškega prvaka Philipp Lahm.

"Na začetku drugega polčasa bi lahko prejeli še tretji gol, a ga k sreči nismo. Vseskozi sem bil prepričan, da lahko nadoknadimo zaostanek. Moram pohvaliti tudi tiste, ki so na igrišče prišli s klopi. Opravili so sijajno delo. Za nami je neverjeten večer," je od sreče žarel 32-letnik, ki že 14 let igra za Bayern.

˝Če bi bili dovolj zbrani v odločilnih trenutkih …˝ pravi Massimiliano Allegri. | Foto: Reuters ˝Če bi bili dovolj zbrani v odločilnih trenutkih …˝ pravi Massimiliano Allegri. Foto: Reuters

Če bi zadeli za 3:0 …

Veliko slabše volje so bili seveda gostje na čelu z njihovim trenerjem. "Res škoda, da se moramo posloviti po tako dobri predstavi, kot smo jo prikazali danes proti ekipi Bayerna, ki je sijajna," je dejal Massimiliano Allegri.

"Škoda, da Juan Cuadrado ni zadel za 3:0. Tudi Alvaro Morata je imel priložnost, da bi zapečatil tekmo, podobno velja za Stephana Lichtsteinerja. V odločilnih trenutkih nismo bili dovolj zbrani. V nekaterih situacijah bi lahko reagirali bolje, morali bi biti mirnejši," je še povedal Italijan.

"Igralcem ne morem zameriti ničesar. Borili so se in igrali odlično. Zmanjkalo nam je tudi nekaj sreče. Škoda, zdaj smo žalostni, a smo lahko ponosni," je še dejal trener, ki je z Juventusom od leta 2014 osvojil naslov italijanskega državnega, pokalnega in superpokalnega prvaka, z njim pa lani igral tudi v finalu lige prvakov in ga izgubil proti ekipi, ki je prva favoritinja za naslov tudi letos, proti Barceloni.

Zdaj je bil zanj že v osmini finala usoden drugi največji favorit za evropskega prvaka Bayern.

Ne spreglejte