Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Sreda,
10. 5. 2017,
14.04

Osveženo pred

1 leto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,95

Natisni članek

Diego Simeone Zinedine Zidane Jan Oblak Jan Oblak Atletico Madrid Real Madrid UEFA liga prvakov

Sreda, 10. 5. 2017, 14.04

1 leto

Pred tekmo lige prvakov med Atleticom in Realom

Večer, ko bo Jana Oblaka stisnilo pri srcu

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,95
Real Atletico Oblak | Foto Reuters

Foto: Reuters

Danes bo v Madridu (20.45) na sporedu še drugi povratni polfinalni obračun lige prvakov, na katerem bo Atletico pred domačimi gledalci proti mestnemu tekmecu Realu lovil tri zadetke zaostanka (0:3). Na štadionu Vicente Calderon bo še dodatno čustveno in obenem tudi žalostno, saj bo na njem odigrana zadnja evropska tekma. Po tej sezoni bodo štadion v osrčju Madrida zaprli, prihodnje leto pa še porušili.

Čeprav je v nogometu vse mogoče in ni nič odločenega, dokler konca ne zapiska sodnik, je prednost Reala tako velika, da v velik preobrat in čudež Atletica ne verjame prav nihče. Na prvi tekmi na Santiagu Bernabeuu colchonersov praktično ni bilo videti na igrišču, na drugi strani pa je mrežo Jana Oblaka trikrat zatresel prvi zvezdnik galaktikov Cristiano Ronaldo

Kdo se bo 3. junija v Cardiffu udaril z Juventusom?

  • Real Madrid.
    68,97 %
    120 glasov
  • Atletico Madrid.
    31,03 %
    54 glasov
Oddanih 174 glasov

Simeone razočaral navijače

Diego Simeone kot pravi športnik še verjame v preobrat. | Foto: Reuters Diego Simeone kot pravi športnik še verjame v preobrat. Foto: Reuters "Verjamemo vase in svoja orožja," je poudaril trener Atletica Diego Simeone, v nadaljevanju pa dal svojim navijačem hitro vedeti, naj ne upajo preveč.

Argentinec namreč ne bo šel "na glavo", ampak bo ostal pri preizkušeni taktiki, ki pa bo najverjetneje premalo za magični preobrat. 

"Ne bomo spreminjali našega načina igre samo za to tekmo, saj vemo, kaj znamo in česa ne. Brezpogojno zaupam svojim igralcem in prepričan sem, da bomo odigrali super tekmo. Trdno bomo stali v obrambi in si skušali priigrati nevarne priložnosti za dosego zadetka. Ne bomo se predali do konca, a vemo, da nam nasproti stoji ena najboljših ekip na svetu," je Simeone obljubil boj do zadnjega atoma moči.

Zbogom, Vicente Calderon!

Obrambno naravnana taktika bi lahko Atleticu prinesla vsaj pirovo zmago, kar bi bilo vseeno lepo evropsko slovo od štadiona, ki so ga Madridčani za svoj dom imeli vse od leta 1966.

Kultni štadion Vicente Calderon bodo po koncu sezone najprej zaprli, leta 2018 pa še porušili in na njegovem mestu zgradili park. Atletico se v novi sezoni seli na La Peineto. Vse skupaj bo tako za nogometaše Atletica kot tudi njihove navijače zelo čustveno in obenem tudi žalostno.

Ni se še zgodilo

Zinedine Zidane in Real sta na pragu finala. Potovanje v Cardiff jima lahko prepreči le višja sila. | Foto: Reuters Zinedine Zidane in Real sta na pragu finala. Potovanje v Cardiff jima lahko prepreči le višja sila. Foto: Reuters O tem, kako velik zalogaj čaka Oblaka in soigralce, govori tudi zgodovina. V polfinalih lige prvakov ni še nihče nadoknadil več kot zadetek zaostanka, kaj šele dva, da ne govorimo o treh.

Kljub veliki prednosti Real ne bo mirno čakal na protinapade, saj to ni njegov način igre.

"Atletico bo naredil vse, da ne razvijemo svoje igre. Sezone bo vsak čas konec, zato je na kocki veliko. Za nas je vsaka tekma finale in to bo tudi tekma proti Atleticu. Igrali bomo tako, kot smo do zdaj. Ta način nas je pripeljal do tukaj in ne nameravamo se ustaviti," pred tekmo ni filozofiral trener Reala Zinedine Zidane.

Ronaldo že pokazal, kaj zna, ko je spočit

Za nameček bo francoski strokovnjak po tekmi dogovorjenega počitka ponovno računal tudi na Cristiana Ronalda, ki se je nekaj dni mudil na Ibizi s svojim dekletom in si dodobra napolnil baterije.

Cristiano Ronaldo v tej sezoni lige prvakov leti po zelenici. Na zadnjih treh evropskih tekmah (Bayern, Atletico) je dosegel kar osem zadetkov. Dosegel je dva zaporedna hat-tricka lahko danes poveže še tretjega? | Foto: Reuters Cristiano Ronaldo v tej sezoni lige prvakov leti po zelenici. Na zadnjih treh evropskih tekmah (Bayern, Atletico) je dosegel kar osem zadetkov. Dosegel je dva zaporedna hat-tricka lahko danes poveže še tretjega? Foto: Reuters

Kako nevaren je spočiti Portugalec, je na lastni koži najprej v četrtfinalu občutil Bayern, nato pa še Jan Oblak. Zvezdnik Reala je slovenskega vratarja na Santiagu Bernabeuu trikrat premagal in ne bi bili presenečeni, če bi se šov portugalskega zvezdnika nadaljeval tudi na Vicente Calderonu.

Če se Realu uspe uvrstiti v veliki finale, bo ostal v igri, da prvi v 25-letni zgodovini lige prvakov ubrani naslov.

Atletico Madrid – Real Madrid /0:3/

Verjetni postavi:

Atlético: Oblak; Juanfran, Godín, Savić, Filipe Luís; Koke, Gabi, Niguez, Carrasco; Griezmann, Gameiro;

Manjka: Fernández (koleno)

Vprašljivi: Vrsaljko (koleno), Juanfran (slaba pripravljenost), Giménez (slaba pripravljenost)
 
Real Madrid: Navas; Nacho, Ramos, Varane, Marcelo; Kroos, Casemiro, Modrić; Isco, Benzema, Ronaldo;

Manjkata: Carvajal (stegenska mišica), Bale (mečna mišica)

 

Ne spreglejte