Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
28. 11. 2007,
16.34

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Sreda, 28. 11. 2007, 16.34

8 let, 1 mesec

V režiji Nemca in Zahore

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Nogometaši Primorja so v 6. krogu PrveLige Telekom Slovenije izgubili proti Domžalam z 0:2 (0:0).

Slovenski prvaki so navkljub neprepričljivi predstavi v Ajdovščini prišli do novih treh točk in so tako še naprej edina neporažena ekipa v ligi. Na drugi strani so bili Ajdovci v prvem polčasu precej boljši tekmec, toda nepremostljivo oviro jim je tokrat predstavljal domžalski vratar Nemec. Primorje je na petem mestu prvenstvene lestvice.

Ajdovci so si že v tretji minuti priigrali priložnost, ki jo je po kotu z glavo zapravil Ostojič. Gosti so igrali slabo predvsem na sredini, največ zaslug za nedotaknjeno mrežo pa ima Nemec, ki je najprej tvegano posredoval pred Bunderlo, malo kasneje pa se je izkazal po natančnem strelu Zatkoviča s 25 metrov. Domžalski vratar je žogo z zadnjimi močmi odbil v kot. Domžalčani so bili v tem delu povsem nenevarni, edino polpriložnost pa so imeli v zadnji minuti polčasa, ko je Ljubijankič s podajo skorajda presenetil Neneziča. V sodnikovem podaljšku je Ostojič v kazenskem prostoru oviral Zahoro, vendar je Krajnčeva piščalka ostala nema.

Tudi v drugem delu so Ajdovci imeli žogo več v nogah, ne enim ne drugim pa ni si uspelo priigrati kakšne obetavnejše priložnosti. Gosti so poskusili s protinapadi, ki jim tudi niso uspevali, po nespametnem prekršku Cvijanoviča nad Zahoro pa je hrvaški napadalec z 18 metrov nekoliko z desne strani žogo s prostega strela poslal čez živi zid in rezervnega vratarja Bučarja. Ta je ob polčasu zamenjal poškodovanega Neneziča.

Deset minut pozneje so gosti glede na prikazano v drugem delu že odločili tekmo. Žinko je z dolgo podajo zaposlil Žežlja, ta je stekel v kazenski prostor, tam pa ga je s hrbta nepravilno zaustavil Krstič. Glavni sodnik je upravičeno pokazal na belo točko, Ajdovcu pa drugi rumeni karton in predčasno pot v slačilnice. Zanesljiv izvajalec najstrožje kazni je bil Zahora. Gosti so do konca brez večjih težav nadzorovali potek tekme, gostitelji pa so bili tudi po visokem zaostanku povsem nemočni.

Zahora bi pet minuto pred koncem lahko dosegel še svoj tretji zadetek, a je meril čez gol, medtem ko je edino pravo priložnost rdeče-črnih zapravil Zatkovič s strelom z desetih metrov.

Ne spreglejte