Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Ponedeljek,
9. 3. 2015,
20.44

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Real Madrid Schalke Carlo Ancelotti Cristiano Ronaldo Cristiano Ronaldo

Ponedeljek, 9. 3. 2015, 20.44

8 let

V Realu pa spet vre

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Real si je mesto med najboljšimi osmimi ekipami v ligi prvakov praktično že zagotovil, a je pred povratno tekmo osmine finala proti Schalkeju vseeno v zelo neugodnem položaju.

Jasno, zakaj je tako. Real je v zadnjih dveh prvenstvenih krogih osvojil le točko, kar je za klub takšnega kova enako katastrofi. Morda celo huje. Dejstvo, da je spodrsljaja Madridčanov izkoristila Barcelona in skočila na vrh lestvice v Španiji, je vse skupaj še zaostrilo.

Pojavljajo se takšne in drugačne analize, ne manjka raznoraznih anket, v eni izmed takšnih se je na udaru znašel tudi Cristiano Ronaldo. Z naskokom najboljši strelec Reala, v tej sezoni je v vseh tekmovanjih zabil že 39 golov na vsega 37 tekmah, je v anketi španskega dnevnika AS, pri katerem so povpraševali, katerega izmed treh zvezdnikov ofenzivnega tria, ki ga sestavljata še Gareth Bale in Karim Benzema, ne bi radi videli v udarni enajsterici, prejel kar 32 odstotkov glasov. Res ne verjetno, a Portugalcu, ki v zadnjem času res ne igra najbolje, velik del navijačev evropskega prvaka očitno ne zaupa več.

BBC sploh ni vprašljiv

Nasprotno velja za njegovega trenerja. "Ko so vsi pripravljeni, o triu BBC (Bale, Benzema in Cristiano Ronaldo, op. p.) ne dvomim. Trenutno ne igrajo najbolje, prav tako vsa ekipa. Tudi preostali nogometaši jim ne pomagajo dovolj. Še naprej bomo igrali v isti postavitvi, s sistemom 4-3-3, svoje igre ne bomo spreminjali. To je jasno," je dejal Carlo Ancelotti, ki je po sijajnem nizu ob koncu lanskega leta v letošnjem letu zbral že štiri poraze.

"Težava je, da igramo s preveč dotiki. Žoga ne potuje dovolj hitro, zato ni prave koordinacije med časom podaje in gibanjem. Tudi sam sem odgovoren za to. Dobro se zavedam tudi tega, da so trenerjeve zasluge ob tem, ko zmagujemo, majhne. Tudi to mi je povsem jasno," je slabo formo Reala pokomentiral njegov trener, ki ga številni že selijo s klopi evropskega prvaka, a sam pravi, da čuti zaupanje predsednika Florentina Pereza.

Predsednik ga še naprej podpira

"V zadnjem obdobju me je velikokrat poklical in dejal, da me podpira. Vsi ljudje v klubu so me vedno podpirali in zaupali v moje delo," je še povedal Italijan, ki prihajajoče tekme s Schalkejem, kot ste verjetno opazili, sploh ni komentiral. Bolj kot z Nemci se v Madridu ukvarjajo sami s seboj, kar je povsem pričakovano. Da bi proti klubu, ki so ga lani v isti fazi istega tekmovanja izločili s skupnim rezultatom 9:2, pred domačimi navijači zapravili prednost dveh zadetkov, tako ali tako ne verjamejo niti največji pesimisti oziroma optimisti na drugi strani. Pa čeprav v Realu v teh dneh vre.

Še stavek ali dva o stanju v madridskem moštvu, ki je v tej sezoni zmagalo na vseh sedmih tekmah, ki jih je odigralo v elitnem evropskem klubskem tekmovanju. Zagotovo ne bosta nastopila branilec Sergio Ramos in vezist James Rodriguez, ki sta poškodovana, medtem ko bi lahko nekaj minut prvič po dolgotrajni odsotnosti zaradi poškodbe dočakal Luka Modrić. Prav hrvaški zvezdnik je tisti, ki ga v zadnjem obdobju, ko gre ekipi slabo, veliko navijačev Reala pogreša. Ancelotti je napovedal, da mu bo namenil okrog 30 minut.

Popoln dan in slaba igra nasprotnika

Še skok v tabor Schalkeja. Ta je konec tedna pred domačimi navijači v nemškem prvenstvu s 3:1 premagal Hoffenheim, kar je bila njegova prva zmaga po štirih tekmah v vseh tekmovanjih. Nemci imajo ogromno težav. Poškodovan je prvi zvezdnik Julian Draxler, manjkajo še številni drugi (Jefferson Farfan, Ralf Fährmann, Chinedu Obasi …), tudi Kevin-Prince Boateng je na seznamu poškodovanih. Kljub temu njihov trener verjame, da lahko v Madridu pridejo do pozitivnega rezultata. Tega, da bi napredovali, kar bi bil seveda čudež, ni omenjal.

"Če se želimo postaviti po robu ekipi, kot je Real, moramo imeti popoln dan in hkrati upati, da nasprotnik ne bo igral najbolje. Če bo tako, potem lahko pridemo do pozitivnega rezultata. Verjamem v svoje igralce. Zelo me veseli njihov odnos na treningih in tekmah. Vsak dan želijo biti boljši, kar je za trenerja najbolj pomembno," je večer pred tekmo dejal Roberto Di Matteo, ki je leta 2012 na klopi londonskega Chelseaja osvojil naslov evropskega prvaka. Tega letos ne bo dočakal. Zagotovo. Bila bi prvovrstna senzacija, če se njegova evropska pot v tej sezoni, ustavila se je tudi v Mariboru, danes ne bi končala.

Ne spreglejte