Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
11. 7. 2012,
16.01

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Željezničar NK Maribor NK Maribor

Sreda, 11. 7. 2012, 16.01

8 let

V Mariboru vsaj 1.500 navijačev Željezničarja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Na prvo tekmo drugega predkroga lige prvakov med Mariborom in Željezničarjem bo iz Sarajeva pripotovalo 600 navijačev. Prvak BiH računa, da jih bo iz drugih evropskih držav prišlo vsaj še tisoč.

Slovenski prvak Maribor ni odstopal od pravil Evropske nogometne zveze (UEFA). Gostujočim navijačem je za tekmo med Mariborom in Željezničarjem, ki bo v Ljudskem vrtu potekala prihodnjo sredo (18. julij), omogočil 600 vstopnic, kar znaša pet odstotkov celotne kapacitete štadiona. Zaradi izjemnega zanimanja Sarajevčanov so bile vstopnice hitro razgrabljene. Zmanjkalo jih je že v dveh urah. Privrženci prvaka BiH, ki si niso uspeli zagotoviti dragocenega listka, so pričakovali iz Maribora odobritev dodatnih vstopnic. A so se ušteli, saj so desetkratni slovenski prvaki možnost zavrnili. ''Klub je dobil 600 vstopnic za sektor na severni tribuni štadiona Ljudski vrt,'' je za Radiosarajevo.ba pojasnil direktor Željezničarja Dželahudin Muharemović in dodal, da je bilo sto vstopnic podeljeno pokroviteljem in prijateljem kluba, ostale pa so razgrabili navijači.

Združenje navijačev FK Željezničar je prodajo vstopnic organiziral v novinarskem kotičku na štadionu Grbavica, zmanjkalo pa jih je že v dveh urah. ''Iz Sarajeva bo prišlo 600 navijačev, čeprav je bilo zanimanje še večje. Računamo pa tudi na pomoč navijačev, ki živijo v tujini in so že najavili prihod v Maribor. Pričakujemo še okrog tisoč privržencev iz Avstrije, Švedske, Norveške, predvsem pa Slovenije. V vsakem primeru bodo nogometaši Željezničarja deležni glasne podpore,'' je dejal predstavnik Združenja navijačev FK Željezničar Nermin Numić.

Dvoboj med Mariborom in Željezničarjem se bo v sredo v Mariboru začel ob 20. uri, povratni dvoboj pa bo v Sarajevu odigran teden dni kasneje. Ker znaša kapaciteta nekdanjega olimpijskega štadiona 33.000 mest, bi lahko navijači Maribora računali na okrog 1.500 vstopnic, kar je neprimerno večje število od tistega, s katerim so se bili primorani zadovoljiti navijači Željezničarja na štadionu pod Kalvarijo.

Ne spreglejte