Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
13. 1. 2011,
18.47

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Četrtek, 13. 1. 2011, 18.47

7 let, 12 mesecev

V Mariboru se poštarjev ne bojijo več

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
V četrtek so v nogometnem klubu Maribor organizirali prvo novinarsko konferenco v letu 2011, na kateri je bilo govora predvsem o financah. Klub je v dobrem stanju.

Za Mariborom je izjemno uspešno tekmovalno leto 2010. V Evropi je opozoril nase, bil v minuli sezoni slovenskega prvenstva drugi in osvojil pokalni naslov, v prvi polovici te sezone pa na prvenstveni razpredelnici prepričljivo vodi in je polfinalist pokala. Ob rezultatskih uspehih pa se lahko zdajšnje vodstvo kluba pohvali tudi z zglednim finančnim poslovanjem. In se na četrtkovi novinarski konferenci tudi je.

''Ob prevzemu funkcije predsednika, septembra 2006, smo v prvih nekaj tednih naredili prerez finančne situacije kluba, delovne klime in stanja v slačilnici. Rezultati so bili slabi, še slabši od pričakovanj. Septembra 2006 je bila finančna luknja kluba še vedno 3,2 milijona evrov. Če k temu prištejemo finančno nepokrito sezono, ki je bila v teku, še toliko več,'' je uvodoma povedal predsednik kluba Drago Cotar in nadaljeval: ''Danes lahko povemo, da smo prišli iz temnega predora. Kot prvi dosežek trdega dela v zadnjem obdobju štejem poplačilo davčnega dolga kluba, ki je izhajal iz let 1999 in 2000, v znesku 797.000 evrov. Maribor ni več davčni dolžnik. V zadnjih štirih letih in pol smo odplačali več kot 1.000.000 evrov obveznosti iz najetih kreditov, plačali za vsaj 200.000 evrov tožb izpred desetih in več let nazaj, in zaprli dolgove do dobaviteljev, ki so na dan mojega nastopa funkcije znašali več kot 300.000 evrov. NK Maribor danes posluje nemoteno, zaposleni in igralci prejemajo redne prihodke. Lotili smo se tudi organizacije kluba. Od leta 2006 smo skupaj zaposlili pet novih delavcev, poskrbeli za korak naprej v profesionalizaciji trenerskega kadra v nogometni šoli. Skupaj smo prihodke kluba dvignili iz 2,4 milijona evrov iz leta 2006 do 3 milijona evrov v letih 2008 in 2009, bilanco za leto 2010 pa še zaključujemo, vendar bo prav tako pozitivna. Tukaj se ne mislimo ustaviti. V prihodnosti se želimo z majhnimi, premišljenimi koraki še bolj približati ostalemu nogometnemu svetu.''

Napak ne bodo ponovili

Čeprav mnogi menijo, da se v Ljudskem vrtu zdaj cedita ''med in mleko'', se odgovorni v klubu zavedajo, da bo potrebno še naprej preudarno ravnati in paziti na vsak evro.

Da se ne bo ponovila zgodba izpred desetletja, ko so se Mariborčani po uvrstitvi v ligo prvakov kmalu znašli v velikih dolgovih. ''Ne bomo ponovili napak iz preteklosti. Ostali bomo na tleh, v težkem poslovnem okolju delovali v okviru naših zmožnosti, vendar bo strah pred poštarjem, ki je na Mladinski 29 vladal v preteklosti, zamenjal strah pred dobrimi idejami, ki jih vseh ne bo moč oživiti,'' je še povedal Cotar.

Mariborčani bodo pod vodstvom Darka Milaniča s pripravami na novo sezono sicer začeli v nedeljo, ko se bodo sprva zbrali na skupni večerji, potem pa v ponedeljek dopoldne opravili prvi trening.

Ne spreglejte