Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Četrtek,
2. 6. 2016,
15.16

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,95

Natisni članek

NK Maribor NK Maribor Amir Dervišević Dino Hotić

Četrtek, 2. 6. 2016, 15.16

6 let, 6 mesecev

Kadrovanje pokalnega prvaka

V Mariboru potrdili odhode in prihode

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,95

Za nogometaši Maribora je, čeprav so jo sklenili s pokalno lovoriko, sezona, polna razočaranj. V novi se želijo vrniti v stare tirnice, za kaj takega bodo potrebne tudi kadrovske spremembe. Prve so se že zgodile.

Medtem ko so nogometaši Maribora, ki so v prejšnji sezoni prvič po petih letih ostali brez naslova državnega prvaka in v Evropi odigrali vsega dve tekmi, na počitnicah, imajo športni direktor Zlatko Zahović in sodelavci veliko dela s kadrovanjem.

Kot smo že pisali, izkušeni vratar Jasmin Handanović, ki je imel pogodbo le do konca prejšnje sezone, ostaja v Ljudskem vrtu. Številka ena enajstkratnih državnih prvakov je z vijoličastimi podpisal novo enoletno pogodbo.

V klubu bodo v naslednji sezoni računali še na mlada vezista Dina Hotića in branilca Roberta Pušaverja, ki sta se v prejšnji sezoni izkazala v dresu Krškega, h kateremu sta bila posojena, potrjen je tudi prihod novinca Luke Uskokovića, mladega črnogorskega branilca, ki je član Maribora od leta 2014 in je v prejšnji sezoni igral za drugoligaša Zarico.

Izkušeni 38-letni vratar Jasmin Handanović bo še vsaj eno sezono nosil dres Maribora. | Foto: Izkušeni 38-letni vratar Jasmin Handanović bo še vsaj eno sezono nosil dres Maribora.

Senegalec in Ljubljančan odhajata

Iz Maribora so sporočili tudi to, da se razhajajo s senegalskim vezistom Wellejem Ndiayem, ki je bil član vijoličastih dve leti, a zaradi številnih poškodb ni igral ravno pogosto. Podobna usoda je doletela tudi vezista Amirja Derviševića. Ljubljančan je bil letos v središču incidenta z navijači Maribora, ki so prišli na trening vijoličastih (prav on je bil tisti, ki je dobil zaušnico), po katerem je prišlo do velike afere med enim ključnih nogometašev Agimon Ibraimijem in športnim direktorjem Zahovićem, Ljudski vrt zapušča po treh letih.

Mariborski nogometaši bodo s pripravami na novo sezono začeli že prihodnji ponedeljek.

Ne spreglejte