Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Sreda,
17. 7. 2013,
22.38

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

NK Maribor NK Maribor Birkirkara Ante Čačić

Sreda, 17. 7. 2013, 22.38

8 let

V Ljudskem vrtu diši po letu 2009

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Izid 0:0 so nogometaši Maribora prinesli v Slovenijo s prve tekme drugega kroga kvalifikacij za ligo prvakov proti malteški Birkirkari.

Remi brez zadetka v gosteh je seveda manj, kot so nogometaši Maribora pričakovali na Malti, a je vseeno rezultat, ki je pozitiven. Čeprav je res, da je v tem primeru kaj takega težko govoriti. Predvsem zato, ker je to rezultat, ki prednost povečuje ekipam, ki so avtsajderji. Ki nimajo česa izgubiti in predvsem upajo na presenečenje, kar zagotovo velja za malteškega prvaka. Ker lahko s kakšnim golom na začetku tekme prekrižajo načrte ekipi Anteja Čačića in poskrbijo za senzacijo. Seveda je Maribor še vedno favorit in seveda vsi verjamemo, da se bodo Marcos Tavares in soigralci na koncu le zlahka prebili v tretji krog in nadaljevali evropske sanje. Dejstvo pa je, da je rezultat s sredine tekme v Ljudski vrt prinesel določeno mero živčnosti. Vsaj moralo bi biti tako.

Medtem smo malce pokukali v zgodovino evropskih tekem Maribora, ki jih ni bilo malo, in ugotovili, da so bili vijoličasti do zdaj že dvakrat v podobnem položaju. Da so na povratno tekmo pred domačimi navijači prišli z rezultatom 0:0. Obakrat v kvalifikacijah za ligo prvakov, enkrat v tretjem in enkrat, podobno kot letos, v drugem krogu. Prvič, ko jih je vodil Bojan Prašnikar, so bili proti turškemu velikanu Bešiktašu v podrejenem položaju in presenetili, ko so aktiven rezultat prinesli iz Carigrada. V Ljudskem vrtu žal ni šlo. Turki so upravičili vlogo favoritov, zmagali s 3:1 in napredovali. Drugič se je zgodilo pred štirimi leti. Takrat je vijoličaste vodil Darko Milanič, igrali pa so proti gruzinski WIT Georgii. Po remiju brez zadetkov v gosteh so Mariborčani doma pričakovano zmagali, 3:1 je bilo. Seveda verjamemo, da bo tudi tokrat podobno. Proti Gruzincem so bili Mariborčani, podobno kot so letos, favoriti, medtem ko za tekme proti Turkom tega seveda še zdaleč ne moremo govoriti. Z veseljem pa lahko ugotovimo, da v Mariboru tudi letos diši po letu 2009.

Ne spreglejte