Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
17. 2. 2014,
14.03

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Ponedeljek, 17. 2. 2014, 14.03

8 let

V finalu lige prvakov bomo gledali madridski derbi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
V lizbonskem finalu lige prvakov se bosta pomerila mestna rivala iz Madrida Real in Atletico. "Colchonerosi" so v Londonu nadigrali Chelsea, "beli balet" pa že v torek Bayern.

Domači so bili na povratni tekmi oslabljeni, saj zaradi kazni nista smela igrati Frank Lampard in John Obi Mikel, prvi vratar Petr Čech pa kljub nekaterim optimističnim napovedim le ni bil čudežno nared po poškodbi rame.

Kljub vsem tegobam se je tekma za domače nogometaše začela odlično. Londončane je v vodstvo popeljal nekdanji član Atletica, Fernando Torres, a je na nesrečo Londončanov tik pred koncem prvega polčasa izid poravnal Adrian Lopez. Chelsea je moral v drugem delu napasti, saj mu remi ni zadoščal za napredovanje v finale, a to se ni zgodilo. Atletico je tudi v nadaljevanju imel več od igre in do konca srečanja zadel še preko Diega Coste, ki je zadetek dosegel z enajsmetrovke, in Arde Turana ter se zanesljivo uvrstili v Lizbono, kjer se bodo za evropsko krono udarili z mestnimi rivali.

Real do finala, Ronaldo do rekorda

Na povratni tekmi so vsi pričakovali izjemno ofenzivo branilcev naslova, a že iz prvih dveh prekinitev in dveh zadetkih Sergia Ramosa je Real že v povojih tekme odločil potnika v finale. Do konca srečanja je dvakrat zadel še Cristiano Ronaldo, enega že v prvem polčasu, ko je izkoristil izjemno podajo Garetha Bala, drugega pa v izdihljajih tekme po prefinjenem prostem strelu, ko je meril pod živim zidom in postavil končni izid 4:0, izid, ki ga ni pričakoval prav nihče. To je najvišji domači poraz Bavarcev v evropskih pokalih.

Treba je še dodati, da je najboljši nogometaš na svetu z zadetkoma postavil nov mejnik. Popravil je rekord v doseženih zadetkih v eni sezoni lige prvakov, ki je bil zdaj s 14. zadetki v lasti Lea Messija in Joseja Altafinija, Portugalec pa je že zdaj pri številki 16. Dosežek bo lahko v finalu še izboljšal.

Finale lige prvakov bo 24. maja v Lizboni.

Ne spreglejte