Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Četrtek,
29. 11. 2012,
13.44

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

NK Domžale NK Maribor NK Maribor

Četrtek, 29. 11. 2012, 13.44

8 let

V Domžalah je zmagal nogomet

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Igrišče slabo, deževalo je cel dan, a nogometaši Domžal in Maribora so dokazali, da lahko tudi v slabih pogojih prikažejo nogomet po okusu gledalcev. Teh je bilo tokrat veliko več, kot smo jih vajeni.

Približno 1500 jih je prišlo, prepričani smo, da so domžalski Športni park zapuščali zadovoljni. Domači navijači zato, ker so Domžalčani prekinili domačo razprodajo točk, in to proti prvaku, vodilnemu v slovenski ligi in klubu, ki nekaj pomeni tudi v Evropi. Gostujoči pa zato, ker so osvojili točko in se z njo še dodatno oddaljili od Olimpije na drugem mestu. Razlika je zdaj sedem točk, Maribor pa ima tekmo manj. Mariborčani imajo vse možnosti, da prezimijo z debelimi desetimi točkami naskoka pred najbližjimi zasledovalci ali pa še večjo prednostjo.

Igrišče v Domžalah je bilo res slabo, na roko je, to je povsem jasno, šlo domačim nogometašem. ''Ko je tako, pač ne moreš razvijati igre. Računaš na dolge žoge in nabijanje. Do izraza pride fizična pripravljenost, treba je toliko bolj delati. Upaš, da se ti žoga odbije in daš gol,'' je po tekmi povedal Mariborčan Matic Črnic, ki je zahtevne pogoje za igro občutil na svoji koži, ko je v eni izmed akcij z žogo pretekel več kot polovico igrišča, potem pa, ko je prišel v nasprotnikov kazenski prostor, zapravil priložnost, saj se je žoga nepričakovano ustavila. Tudi trener gostov ni bil najbolj zadovoljen s pogoji, ki sta jih imeli obe ekipi na voljo za igro. ''Naš načrt je bil povsem drugačen. V Domžale smo prišli z namenom, da igramo svoj nogomet. Da nasprotnika stremo s kombinatorno igro in veliko podajami. Žal pa to tokrat ni bilo mogoče. Agresivnost nasprotnika je na takem igrišču še bolj prišla do izraza,'' je dejal Darko Milanič, ki je bil lahko z remijem kljub vsemu zadovoljen. ''Res je, kljub težavam smo odigrali dobro tekmo in se prilagodili na način igre, ki ga sicer nismo vajeni. Upoštevajoč pogoje za igro je bila ta tekma fantastična. Čestitke igralcem,'' je še povedal trener gostov. Glede na razmočeno igrišče je res bila. Sprva je kazalo, da bodo točke odšle v Maribor, potem ko je v prvem polčasu z mojstrovino goste v vodstvo popeljal Robert Berić. Sledile so vroče minute sredi drugega polčasa, ko je Jaka Ihbeisheh najprej poravnal na 1:1, potem je goste v vodstvo spet popeljal Marcos Tavares, ki je na igrišče vstopil s klopi, Ihbeisheh pa je nato spet izničil vodstvo prvakov. Zadnja dva gola na tekmi sta bila dosežena z nekaj sreče, po odbitih strelih nasprotnikovih branilcev, ki sta prevarala oba vratarja. Do konca tekme bi bilo lahko zadetkov še več, a sta Nejc Vidmar in Jasmin Handanović ostala pri dveh zadetkih v svojih mrežah.

Domžale so po dveh zaporednih domačih porazih proti Gorici in Celju le prišle do remija, sploh prvega domačega v tej sezoni, zato ne čudi, da so bili po tekmi v domačem taboru zadovoljni. ''Sem zadovoljen in ponosen na svoje igralce. Pokazali so dobro predstavo in prišli do remija. Njihova zasluga je, da smo odvzeli točko Mariboru, ki je, to vsi vemo, z naskokom najboljši klub v Sloveniji, ki zelo dobro nastopa tudi v Evropi. Vesel sem za igralce, da so remizirali, a hkrati žalosten, da niso zmagali. Glede na to, kar so prikazali, sem prepričan, da bi lahko,'' je po tekmi ponosno razlagal trener Domžal Stevan Mojsilović, čigar ekipa je trenutno na četrtem mestu prvenstvene razpredelnice. Z 32 točkami, kot jih ima tudi drugouvrščeni Koper. Domžalčane do odhoda na zimski odmor sicer čaka še gostovanje v Kidričevem pri osmouvrščenem Aluminiju. ''Če bomo igrali tako, kot smo danes, se sploh ne bojim, da ob koncu sezone ne bi bili drugi ali tretji ter si zagotovili Evropo. To, kar smo videli danes, v slovenski ligi vidimo malokrat. Tak pritisk od prve do zadnje sekunde tekme po vsem igrišču. To je bila naša osnovna taktika, ki nam je uspela. Nasprotnika smo nogometno nadigrali. Tak pristop mora biti na vsaki domači tekmi Domžal. Konec je razprodaje točk v Domžalah,'' je še povedal trener dvakratnih slovenskih prvakov in za konec pohvalil še dvakratnega strelca na tekmi v Domžalah. ''Ihbeisheh je zelo dober fant. Na treningih trdo dela, zadetka si je zaslužil. Izkoristil je priložnost, bil je nevaren in zabil dva gola. Zasenčil je vse nogometaše Maribora,'' je srbski trener pohvalil 26-letnega vezista, ki je zabil sploh prva prvenstvena gola v tej sezoni. In pripomogel, da je derbi upravičil pričakovanja. Gledalci so imeli kaj videti, pa čeprav so bili pogoji za igro slabi. V Domžalah je zmagal nogomet. Upajmo le, da se bodo v podobnem številu zbrali tudi na naslednjih tekmah. Ne le, ko bo na domžalskem štadionu gostoval Maribor.

Ne spreglejte