Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
14. 5. 2013,
19.32

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Torek, 14. 5. 2013, 19.32

8 let

V Celju padali goli, a brez zmagovalca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Nogometaši Celja in ljubljanske Olimpije so se v 33. krogu Prve lige Telekom Slovenije razšli z neodločenim izidom 2:2 (2:2).

V Celju se je odvil dvoboj ekip, ki sta ena zacementirana na drugem, druga pa na petem mestu prvenstvene lestvice. Gledalci so videli po dva gola v vsaki mreži, vse štiri pa že v prvem polčasu. Če se v drugem mreži nista zatresli, pa je sodnik Nejc Kajtazović pokazal dva rdeča kartona, tudi v tem primeru vsaki ekipi po enega. Obe ekipi sta tako odnesli po točko, kar na lestvici ne prinaša sprememb. Drugouvrščena Olimpija bo do konca prvenstva doma igrala še proti Aluminiju in Triglavu ter v gosteh pri Kopru, Celje pa čakata gostovanji v Mariboru in Kidričevem ter domači obračun s Koprom.

Olimpija je bila v uvodu tekme boljši tekmec in si je prek Nemanje Mitrovića v deseti priigrala tudi prvo priložnost, a je žoga končala mimo gola. Po slabe pol ure igre pa so se zeleno-beli veselili vodstva. Protinapad je z izbijanjem začel Boban Jović, na sredini igrišča je Nikola Nikezić žogo umiril in z globinsko podajo našel Andraža Šporarja. Ta je z desne strani prodrl proti sredini in z levico učinkovito dokončal akcijo.

Obe ekipi tekmo končali oslabljeni

Celjani so odgovorili v 41. minuti, ko je Damjan Trifković v kazenskem prostoru prodrl Benjamina Verbiča in zakrivil enajstmetrovko. To je zanesljivo izvedel Sebastjan Gobec. Konec prvega polčasa je bil še kako razburljiv, saj so gledalci videli še dva zadetka. V 43. minuti se je po globinski podaji pred Maticem Kotnikom znašel Šporar in zadel za 2:1. A Celjani so znova izenačili, spet je bil strelec Gobec, ko je dobro izvedel prosti strel z leve strani.

V uvodu drugega polčasa je Verbič preizkusil Šeligo, ki je moral v 61. minuti z igrišča, saj je z roko posredoval zunaj kazenskega prostora in dobil drugi rumen karton. Malce pred tem je Nikola Nikezić po strelu z desne strani kazenskega prostora zadel vratnico.

Ljubljančani so bili številčno oslabljeni le 15 minut, saj je v 76. moral zaradi drugega rumenega kartona iz igre Miha Zajc po prekršku nad Šporarjem. V 80. minuti je Kotnika s prostega strela poskusil presenetiti Nik Omladič, a neuspešno, tako kot tudi na drugi strani Klemen Medved v 84. minuti, ko se je izkazal Elvis Džafić, kar je bil tudi zadnji nevarnejši strel na tekmi.

Ne spreglejte