Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Sreda,
19. 10. 2011,
12.52

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Barcelona Bate Borisov

Sreda, 19. 10. 2011, 12.52

8 let

V Barceloni in Milanu ni vprašanj

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
V skupini H nogometne lige prvakov bosta drevi tekmi v Barceloni in Milanu, kjer ne bi smelo biti vprašanj glede zmagovalcev. Viktoria Plzen in BATE Borisov nimata veliko možnosti za presenečenji.

V Barceloni vprašanja o zmagovalcu ni. Vse razen prepričljive zmage evropskih prvakov bi bilo presenečenje. Barcelona, ki si s štirimi točkami deli prvo mesto v skupini z Milanom, bo od prve minute napadla tri točke, medtem ko se bodo gostje branili in skušali ohraniti mrežo nedotaknjeno čim dlje. A verjetno se tudi sami zavedajo, da jim ne bo uspelo. V katalonskem moštvu ne bo Cesca Fabregasa, Gerarda Piqueja in Alexisa Sancheza, ki so poškodovani. Dlje časa je odsoten tudi Ibrahim Afellay. Od prve minute tokrat verjetno ne bo zaigral niti Andres Iniesta, ki se je šele vrnil po poškodbi, zato Josep Guardiola z njim ne bo tvegal v tekmi, ki jo bo najverjetneje zlahka dobil tudi brez njegove pomoči. Tudi gostje imajo nekaj težav s poškodbami, manjkala bosta Roman Pavlik in Vaclav Pilar. Barcelona se je doslej s češkimi klubi v Evropi pomerila desetkrat. Šestkrat je zmagala, enkrat remizirala in trikrat izgubila. Katalonski gigant je doma v Evropi brez poraza že enajst tekem zapored. Barcelona in Viktoria Plzen se bosta drevi med seboj pomerila prvič v zgodovini.

Tudi na San Siru vprašanja o zmagovalcu ne bi smelo biti. Razlika med moštvoma sicer ni tako očitna, kot bo v Barceloni, a tudi v Milanu bi bilo veliko presenečenje, če domače moštvo ne bi premagalo gostov. Domači trener Massimilliano Allegri bo sicer pogrešal izkušenega vezista Clarenca Seedorfa, manjkal pa bo tudi Thiago Silva. Kaznovan je Gennarro Gattuso, že dlje časa pa je odsoten tudi Mathieu Flamini. Gostje so v Milan prišli brez Jegorja Filipenka, Aleksandra Jureviča, Vitalija Rodionova, Evgenija Kuntševiča in Aleksandra Pavlova. Milančani imajo po dveh tekmah štiri točke in se borijo za vrh skupine H, medtem ko se Belorusom z eno točko obeta boj za tretje mesto, ki vodi v ligo Europa. Milan bo drevi lovil jubilejni 200. Zadetek v ligi prvakov. Je pa, zanimivo, Milan zmagal le dve izmed zadnjih desetih tekem v ligi prvakov, ki jih je odigral.

Ne spreglejte