Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sreda,
13. 5. 2015,
2.27

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Neymar Lionel Messi Lionel Messi Cristiano Ronaldo Cristiano Ronaldo

Sreda, 13. 5. 2015, 2.27

8 let

Utišal München in ujel Ronalda

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Napadalec Barcelone Lionel Messi je najboljši strelec lige prvakov v tej sezoni, po dveh golih na Bavarskem pa se mu je močno približal soigralec Neymar. Cristiano Ronaldo brani čast Evrope.

Nemci so lani na svetovnem prvenstvu v polfinalu torpedirali Brazilijo in jo močno osramotili, Neymar, ki je omenjeni dvoboj izpustil zaradi poškodbe, pa se je v torek nekaterim nemškim reprezentantom vsaj deloma maščeval za prestane muke. Dvakrat je premagal najboljšega vratarja na svetu Manuela Neuerja, spodkopal upanje Bayerna na čudež in poskrbel, da se je Barcelona brez nepotrebnih stresov uvrstila v berlinski finale. Tako je preprečila domačo zabavo v nemški prestolnici, ki bo 6. junija v središču zanimanja.

Brazilec je v tej sezoni dosegel devet zadetkov, na lestvici najboljših strelcev pa po novem zaostaja le še za soigralcem Lionelom Messijem. Argentinec ni ponovil podviga s prve polfinalne tekme v Barceloni, ko je z dvema zadetkoma in podajo razžalostil nemške prvake. Tokrat se ni vpisal med strelce, a je še vedno prvi strelec tekmovanja.

Med enajstimi najboljšimi kar osem Južnoameričanov

Neymar si drugo mesto med najboljšimi strelci deli z dvema napadalcema. Njegov rojak Luiz Adriano je s Šahtarjem izpadel že pred meseci, Portugalec Cristiano Ronaldo ima zvečer na dvoboju z Juventusom priložnost, da se z novim zadetkom zavihti na vrh. Ponovno lahko obračuna z večnim tekmecem Messijem, s katerim bi se lahko srečal v finalu, a si morajo beli baletniki najprej zagotoviti finalno vstopnico.

Pogled na lestvico najboljših strelcev v ligi prvakov kaže močno zastopanost južnoameriških zvezdnikov. Med enajstimi najboljšimi strelci jih kar osem prihaja iz Južne Amerike. Trije so Argentinci, po dva Brazilca in Urugvajca, z odličnim strelcem pa se lahko pohvali tudi Kolumbija. Čast Evrope je zdaj v rokah (nogah) Ronalda, ki lahko že zvečer poskrbi za menjavo na vrhu.

Ne spreglejte