Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
12. 10. 2023,
13.30

Osveženo pred

2 meseca, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,05

Natisni članek

UEFA Izrael Kosovo Kvalifikacije za EP 2024 Kvalifikacije za Euro 2024 Aleksander Čeferin

Četrtek, 12. 10. 2023, 13.30

2 meseca, 3 tedne

Uefa prestavila tekmo med Kosovom in Izraelom

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,05
Uefa Logotip | Foto Reuters

Foto: Reuters

Evropska nogometna zveza (Uefa) je preložila kvalifikacijsko tekmo nogometnih reprezentanc Izraela in Kosova za uvrstitev na evropsko prvenstvo leta 2024. Uefa bo naknadno določila datum tekme, ki bi morala biti v nedeljo v Prištini, je krovna evropska zveza objavila na omrežju X, nekdanjem Twitterju.

Uefa je že preložila kvalifikacijsko tekmo Izraela proti Švici. Ta bi morala biti danes v Tel Avivu v Izraelu. Uefa bo to tekmo skušala izpeljati v sredo, 15. novembra, ob 20.45 po srednjeevropskem času. Za zdaj še ni določila lokacije te tekme.

"V luči trenutnih varnostnih razmer v Izraelu se je Uefa odločila preložiti vse tekme v Izraelu v naslednjih nekaj tednih," so iz Uefe sporočili v nedeljo, dan po napadu pripadnikov palestinske oborožene skupine Hamas na Izrael.

"Uefa bo še naprej pozorno spremljala razmere in ostala v stiku z vsemi vpletenimi ekipami, preden bo sprejela odločitve o novih datumih in morebitnih spremembah drugih prihajajočih tekem, ki vključujejo Izrael," so pri Uefi zapisali v torkovi izjavi za javnost.

Izrael igra v skupini I. Švicarji so prvi, Izraelci pa tretji v skupini. V tej skupini so še Romunija, Belorusija, Kosovo in Andora. Selektor Kosova je slovenski strateg, nekdanji reprezentant in selektor do 21 let Primož Gliha.

Predsednik Uefe Aleksander Čeferin je po napadih Hamasa izrazil sožalje predsedniku izraelske nogometne zveze Mošeju Zuaresu. | Foto: Guliverimage Predsednik Uefe Aleksander Čeferin je po napadih Hamasa izrazil sožalje predsedniku izraelske nogometne zveze Mošeju Zuaresu. Foto: Guliverimage

Prvi mož Uefe izrazil sožalje predsedniku izraelske krovne zveze

Predsednik Uefe Aleksander Čeferin je po napadih Hamasa izrazil sožalje predsedniku izraelske nogometne zveze Mošeju Zuaresu. "V imenu Uefe in evropske nogometne skupnosti vam pišem, da izrazim našo najglobljo žalost zaradi nasilnih dejanj," je zapisal Čeferin v pismu, ki ga je danes objavila nemška tiskovna agencija dpa.

"Izrekam sožalje vsem žrtvam in njihovim družinam v teh težkih časih," je nadaljeval Čeferin. "To je neverjetna tragedija, bolečina in žalost sta globoki in ganljivi za celotno nogometno skupnost."

Ne spreglejte