Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
21. 5. 2017,
22.35

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,75

Natisni članek

Rijeka Matjaž Kek Dinamo Zagreb Roman Bezjak Matic Črnic Rujevica

Nedelja, 21. 5. 2017, 22.35

6 let, 6 mesecev

Tvitospektiva zgodovinske tekme na Reki

Matjaž Kek: Danes sem najsrečnejši človek na svetu #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,75
Rijeka Slavje Prvak Matjaž Kek | Foto Grega Valančič/Sportida

Foto: Grega Valančič/Sportida

Nedelja, 21. maj 2017, se bo zapisala v zgodovino reškega kluba kot sveti dan, ko so si dali duška tako nogometaši kot tudi navijači Rijeke. Matjaž Kek je klub, ki je bil v zadnjih letih v senci zagrebškega Dinama, popeljal na vrh in poskrbel, da bo Reka norela od sreče vse do poznih jutranjih ur!

Zgodovinskega dogodka, na katerem so prevladovale solze sreče, se je udeležila tudi Sportalova zasedba. Nogometašem Rijeke je za uresničitev 71-letnih želja, prvega naslova državnega prvaka, zadostovala zmaga v predzadnjem krogu hrvaškega prvenstva nad Cibalio.

Rečani so napadli Vinkovčane z vsemi razpoložljivimi silami in jim začeli hitro polniti mrežo. Med strelce se je vpisal tudi Roman Bezjak, ki je v tej sezoni, čeprav je štiri mesece nosil dres nemškega Darmstadta, za Rijeko dosegel že 11 zadetkov. Kekova četa je uresničila cilj, premagala Cibalio s 4:0, nato pa se je na razprodani Rujevici začelo proslavljanje.

Posledica neverjetnega niza Kekove zasedbe, ki je v sezoni 2016/17 izgubila le na enem dvoboju. | Foto: Grega Valančič/Sportida Posledica neverjetnega niza Kekove zasedbe, ki je v sezoni 2016/17 izgubila le na enem dvoboju. Foto: Grega Valančič/Sportida

Bilo je čustveno, iskreno in neponovljivo, navijači so napolnili igrišče in delili srečo z ljubljenci. Duška si je dal tudi Matjaž Kek, ki je težko ubežal zmagovitemu prhanju s šampanjcem. "Danes sem najsrečnejši človek na svetu," je po tekmi sporočil Mariborčan, ki je prekinil 11-letno vladavino zagrebškega Dinama in Rijeki pričaral najlepše trenutke v klubski zgodovini.

Danes bi mu postavili kip, jutri pa ga odganjali z lopato

Navijači novopečenega hrvaškega prvaka ga obožujejo. Je z naskokom najbolj priljubljen in spoštovan Slovenec na Hrvaškem, vseeno pa tudi v času največjega slavja ohranja trezno presojo in sporoča: "Danes bi mi postavili kip, jutri pa me bodo odganjali z lopato. Vem, kaj je nogomet," je povedal nekdanji slovenski selektor o priljubljenosti med reškimi navijači.

Ob velikem zmagoslavju se je spomnil tudi na leta 2013 umrlega nekdanjega predsednika kluba Roberta Komena. "On je začel vse skupaj," je dejal.

Kaj vse se je še zgodilo na Rujevici, preverite v fotogaleriji oziroma tvitospektivi!

 

Več o proslavljanju nogometašev in navijačev Rijeke na Sportalu sledi v ponedeljek ...

Ne spreglejte