Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Četrtek,
9. 6. 2011,
9.06

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Sašo Fornezzi Wiener Neustadt

Četrtek, 9. 6. 2011, 9.06

8 let

Turek Fornezzi bi se odzval, a ne Keku

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Slovenski nogometni vratar Sašo Fornezzi je podpisal triletno pogodbo s turškim prvoligašem Ordusporjem. Reprezentančnemu vabilu bi se odzval, a le, če selektor ne bo Matjaž Kek.

V prihodnji sezoni bo široka paleta slovenskih nogometnih legionarjev bogatejša za predstavnika v turškem prvenstvu. Po sedemletnem dokazovanju na avstrijskih zelenicah se bo v tekmovanju ''Süper Lig'' preizkusil Sašo Fornezzi: ''Podpisal sem za tri leta. Čeprav sem imel še nekaj ponudb, je bila od Ordusporja najbolj konkretna. Veliko zanimanje je pokazal Hannover, ki pa se je nato odločil, da ne bo menjal vratarjev, v žepu sem imel tudi ponudbo Duisburga in grškega Ergotelisa, nekaj stikov pa sem navezal tudi z angleškimi klubi, a se tam prestopni rok začne kasneje, tako da sem se odločil za Turčijo. Orduspor je novi ambiciozni prvoligaš, ki naj bi v kratkem privabil še 8-9 kakovostnih tujcev, prišlo pa naj bi še nekaj Turkov. Cilj je uvrstitev nekje v sredini lestvice,'' je Sportalu iz Carigrada sporočil 28-letni vratar, ki se že veseli nastopov v obmorskem mestu Ordu. Na severu Turčije, v objemu Črnega morja. Pogodba z Wr. Neustadtom mu je potekla po koncu sezone, sprememba okolja pa je bila pogojena tudi z nepredvidljivo finančno prihodnostjo avstrijskega kluba. ''Žal mi je, da se je tako končalo, a Magna ne bo več sponzor kluba, tako da se bo s prvoligaškim nogometom v Wr. Neustadtu počasi zaključilo. Težko verjamem, da bo čez dve leti še vedno v prvi ligi.''

S Kekom ne bo sodeloval

V minuli sezoni je bil prvi vratar Wr. Neustadta. S klubsko kariero je zadovoljen, pri reprezentančni pa se je zalomilo nekaj let nazaj, ko je v javnosti močno odjeknila njegova misel, da ne bo oblekel državnega dresa vse do takrat, ko bo prišlo do spremembe na položaju selektorja. ''V klubu so se čudili in spraševali, zakaj nisem več prejel vpoklica v reprezentanco, a to je dolga zgodba. Tako pač je, zdaj je potrebno gledati naprej. Zdaj tudi ni nobene potrebe, da bi bil zraven. Ekipa je dobra klapa, igra dobro. Ni potrebe kaj menjati. Če se bo selektor menjal, bom vedno na razpolago,'' je napovedal Fornezzi. Do ''kratkega stika'' med njim in strokovnim vodstvom je prišlo pred prijateljsko tekmo s Hrvaško v Ljudskem vrtu, ko je Fornezzi odpovedal sodelovanje zaradi osebnih razlogov. ''Imel sem dogovorjene preiskave pri zdravniku, ki jih nisem mogel prestaviti. Če bi jih, bi moral na njih spet čakati pol leta. Do takrat sem bil vedno zraven z reprezentanco, potem pa nikoli več. Selektor mi nikoli ni pojasnil, zakaj sem izpadel na naslednjih tekmah, ki so sledile,'' je pojasnil novopečeni vratar Ordusporja.

Preiskave niso pokazale nič hujšega, kmalu po njih pa je pri Fornezzijevih zavekal na svet novorojenec, tako da se je zgodba končala s srečnim koncem. Čeprav je velik prijatelj z Milenkom Ačimovičem, še iz časov, ko sta igrala skupaj pri dunajski Austrii, o morebitnem prestopu k Olimpiji, ki se je pred kratkim okrepila z novim vratarjem, ni razmišljal. ''O tem ni bilo govora, mogoče čez pet let,'' je še odgovoril na vprašanje, kdaj se namerava vrniti v domovino. V 1. SNL je še na začetku vratarske poti v članski konkurenci branil pri Dravogradu in Celju.

Ne spreglejte