Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Torek,
9. 10. 2012,
21.25

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Slovenija Ciper kvalifikacije

Torek, 9. 10. 2012, 21.25

8 let

Trenirali vsi, prišel tudi predsednik

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Nogometaši Slovenije pod vodstvom selektorja Slaviše Stojanovića so v torek opravili še drugi trening v času priprav na petkovo tekmo proti Cipru.

V ponedeljek na treningu v Kidričevem še niso trenirali vsi reprezentanti, ki jih je selektor vpoklical za tekmi proti Cipru in Albaniji, v torek je bila zasedba na treningu popolna. Dopoldanski trening, ki je bil predviden sprva, je odpadel, reprezentanti so vadili le popoldne. Dopoldanski termin je bil rezerviran za analizo Cipra, s katerim se bo Slovenija pomerila v petek zvečer v Ljudskem vrtu. ''Ciprčane smo v strokovnem vodstvu reprezentance dodobra analizirali. Na nasprotnika smo se pripravili dobro, tako kot se na vsakega. Ogledali smo si kar nekaj tekem. Ciper zagotovo ima določeno kakovost. Ima nekaj naturaliziranih nogometašev, selektor pa pogosto menja igralski kader in sistemsko postavitev. Predvsem na bočnih in krilnih položajih imajo Ciprčani hitre nogometaše, na katere bo treba biti še kako pazljiv. Ne bomo jim smeli puščati prostora. V konici napada je nevaren izkušen igralec, ki je tipičen 'sidraš', kot temu pravimo. Išče igro na kontakt. Kakorkoli že, Ciprčani imajo nekaj dobrih lastnosti, zato zagotovo ne bodo lahek nasprotnik. Nam pa je že nekaj časa jasno, kaj je treba narediti. Upajmo, da nam bo uspelo in bomo prišli do prvih treh točk,'' je že v ponedeljek o naslednjem nasprotniku povedal Slaviša Stojanović.

Sreda bo dala odgovore

Tega je v torek razveselilo dejstvo, da so se treningom priključili tudi branilca Kölna Mišo Brečko in Dominic Maroh, ki sta imela v ponedeljek zvečer še obveznosti v nemški drugi ligi, ter napadalec Nejc Pečnik. Nogometaš angleškega Sheffield Wednesdaya je ponedeljkov trening izpustil zaradi težav z lažjo obliko gripe, a na torkovem treniral pod polno obremenitvijo. Torkova vadba je v lepem vremenu in dobrem razpoloženju trajala uro in pol, nevšečnosti za selektorja ni bilo. Nobenih poškodb, vsi so trenirali po predvidenem programu. Selektor je že uigraval nekatere formacije, čeprav zagotovo še ne ve, s kakšno enajsterico bo nastopil. Odločitev bo sprejel po novih treningih, ki sledijo v naslednjih dneh. V sredo bodo slovenski nogometaši trenirali dvakrat, večerni trening bo hkrati tudi uraden, preizkusili bodo zelenico Ljudskega vrta. To bo dan, ki bo bržčas odločil pri iskanju odgovorov na zadnja vprašanja, ki jih ima selektor.

Predsednik pozdravil reprezentante in selektorja

Selektor sicer pravi, da ne čuti prevelikega pritiska zaradi slabega štarta v kvalifikacije za svetovno prvenstvo. ''Dodatnega pritiska ni. Je pa dejstvo, da je treba zbirati točke. Vsi skupaj se zavedamo, da rezultatsko začetek ni bil dober. Ne moremo biti zadovoljni, seveda nisem zadovoljen niti sam. To je več kot očitno. Dobro vem, da je treba začeti zbirati točke. Ne po eno, ampak po tri,'' se zaveda selektor, ki ga je prišel na Ptuj, kjer biva reprezentanca, pozdravit tudi predsednik Nogometne zveze Slovenije Aleksander Čeferin. Tudi on se bržčas zaveda, da utegneta biti oktobrski tekmi odločilni za potek nadaljnje prihodnosti slovenskega reprezentančnega nogometa. Prav on je bil namreč tisti, ki je imenoval Stojanovića. V primeru novega neuspeha bodo prsti uperjeni proti njemu. Predsednik si še kako želi, da bi Slovenci proti Cipru in Albaniji osvojili šest točk. S tem bi si pred neučakano in kritično javnostjo ''kupil'' nekaj mesecev miru.

Ne spreglejte