Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Petek,
27. 5. 2016,
22.08

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,30

Natisni članek

liga prvakov nogomet Atletico Madrid Real Madrid

Petek, 27. 5. 2016, 22.08

6 let, 6 mesecev

Trenerja finalistov lige prvakov dan pred tekmo

Njegovim čarom je podlegla Julia Roberts, zdaj pa v Milanu brca z Realom (video)

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,30

V soboto se bosta v finalu lige prvakov v Milanu pomerila Atletico in Real. Argentinec Diego Simeone in Francoz Zinedine Zidane lovita prvi evropski naslov v vlogi trenerja. Trening Reala je obiskal tudi slavni ameriški filmski igralec Richard Gere, ki je v Italijo pripotoval skupaj z belimi baletniki.

V prestolnici Lombardije je veliko zanimanja vzbudil obisk 66-letnega hollywoodskega zvezdnika Richarda Gera, ki si je v živo ogledal trening madridskega Reala, vmes pa pokazal tudi nekaj nogometnega znanja in nekajkrat brcnil žogo. Slavni filmski igralec, znan po številnih vlogah, mlajšim gledalcem pa se je najbolj vtisnil v spomin po filmu Čedno dekle (Pretty Woman), kjer je osvojil srce prelestni Julii Roberts, je v Milano pripotoval skupaj z belimi baletniki.

Zvezdnike Reala je spoznal na madridskem letališču, zdaj pa jim želi prinesti še srečo na prizorišču nogometnega spopada, ki ga bo v soboto spremljal ves nogometni svet. Za Real ga je navdušilo špansko dekle Alejandra Silva, ki je velika navijačica galaktikov. Živi v Madridu, njen oče Ignacio je nekdanji podpredsednik kraljevega kluba, od Richarda pa je mlajša kar 34 let. 

Madridska velikana se bosta v finalu lige prvakov pomerila drugič v zadnjih treh letih. Trener Atletica Diego Simeone odlično pozna tekmeca, zanj igra tudi statistika. Njegovi izbranci na zadnjih šestih srečanjih sploh niso izgubili proti Realu. Strateg rdeče-belih, pri katerih nastopa tudi Jan Oblak, je izpostavil razlog za dobre predstave belih baletnikov pod vodstvom Zinedina Zidana. Omenil je Brazilca Casemira, ki je učvrstil zvezno vrsto Reala.

Zakaj je Casemiro tako pomemben za Real?

''Odkar ga je Zidane postavil v enajsterico, se je ekipa spremenila na bolje,'' je omenil Argentinec in javno pohvalil Francoza, da si je upal v začetno enajsterico uvrstiti igralca, ki za razliko od večine soigralcev ne spada v skupino največjih mednarodnih zvezdnikov.

Zinedine Zidane na petkovem treningu v Milanu. | Foto: Zinedine Zidane na petkovem treningu v Milanu.

''Ni dovolil, da bi preteklost in veličina kluba vplivala na njegove odločitve. Zato je zelo pomemben trener. V enajsterico je uvrstil Casemira, ki skrbi za ravnotežje med obrambo in napadom. Soigralcem omogoča, da naletijo na manj težav, če izgubijo žogo, hkrati pa ostajajo nevarni v napadu,'' je Oblakov trener namenil hvalospeve Južnoameričanu.

Simeone, znan po fanatični borbenosti, ki jo simbolizirajo jeklena obramba in številni prekrški na robu dovoljenega, je napovedal, da bo v soboto evropski naslov osvojil tisti, ki bo v začetku tekme dobil bitko za prevlado na sredini igrišča. ''Glede na tehnične sposobnosti igralcev Reala, pričakujem, da se bo trudil bolj razviti igro od nas,'' predvideva trener Atletica.

Ronaldo bo pripravljen, Zidane razmišlja o Ancelottiju

Madridski Real naj bi v soboto nastopil v najmočnejši postavi. Cristiano Ronaldo, ki je na torkovem treningu začutil bolečino v levi stegenski mišici, ni vprašljiv za srečanje. ''Stoodstotno je pripravljen. Na treningih je občutil malce bolečine. Ko igraš finale, na takšno bolečino pozabiš. Prepričan sem, da bo Cristiano z nami,'' je trener Reala potrdil novico, ki bo spravila v dobro voljo navijače Reala.

Cristiano Ronaldo je sodeč po besedah trenerja Zidana pripravljen za sobotni nastop. | Foto: Cristiano Ronaldo je sodeč po besedah trenerja Zidana pripravljen za sobotni nastop.

Zidane je ligo prvakov že osvojil kot igralec, najboljši je bil tudi kot pomočnik trenerja, zdaj pa želi stopiti na vrh še kot prvi strateg: "Zelo dobro se bomo morali braniti takrat, ko žoga ne bo v naši posesti. V napadu imamo pripravljena orožja. Zato moramo v soboto veliko teči, teči in še enkrat teči,'' je razkril Zidane, ki se ne boji pritiska. "Ko se bo začel dvoboj, bom napet, a je to nekaj povsem normalnega. To je del trenerskega poklica, ki ga obožujem. Rad imam takšno vrsto pritiska," sporoča Zizou, ljubljenec navijačev belih baletnikov.

Leta 2014, ko je Real po podaljških strl odpor Atletica in desetič osvojil evropski naslov, je Zidane pomagal glavnemu trenerju Carlu Ancelottiju. "Veliko mi je govoril o tem. Pred finalom v Lizboni mi je dejal, da upa, kako bom nekoč tudi sam izkusil, kako je biti trener v finalu lige prvakov. Zdaj mi je to uspelo. Veliko razmišljam o Carlu," je pozdravil nekdanjega sodelavca in bodočega tekmeca, saj bo v prihodnji sezoni vodil Bayern. Bavarci so v polfinalu izgubili proti Atleticu, ki želi pokvariti načrte še velikemu mestnemu tekmecu.

Sobotni dvoboj se bo začel ob 20.45. 

Ne spreglejte