Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Sreda,
4. 3. 2015,
22.50

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Olimpija Maribor derbi Ante Šimundža

Sreda, 4. 3. 2015, 22.50

8 let

Trener Olimpije priznal: Naredil sem napako

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
"Zdaj je pogled na lestvico nedvomno lepši," je po zmagi na derbiju z Olimpijo in skoku na vrh Prve lige Telekom Slovenije povedal Ante Šimundža.

Pri Mariboru zagotovo niso vajeni tega, da jih ni na vrhu lestvice, a tak pogled so morali trpeti v zadnjih mesecih. Zdaj jim ne bo več treba. Po porazu Domžal v Zavrču, za katerega naj bi Mariborčani, tako je vsaj rekel njihov trener, izvedeli šele po koncu derbija, in zmagi z 1:0 v Stožicah so spet na vrhu.

"Zdaj smo še bolj motivirani za nadaljnje delo, a se hkrati zelo dobro zavedamo, da naloga še zdaleč ni opravljena. Odigrali smo šele drugo tekmo v spomladanskem delu prvenstva, pred nami je še ogromno dela. Ko bo konec, želimo biti prvi. To, da smo na vrhu zdaj, nam ne pomeni veliko. Naše razmišljanje ostaja enako. Najpomembnejša je vsaka naslednja tekma," je povedal Ante Šimundža.

"Vsekakor smo vedeli, česa si želimo, in tako tudi nastopili. Pokazali smo evropsko razmišljanje in evropski pristop. Tako se igrajo derbiji, ki so vedno nekaj posebnega. Ne glede na položaj na lestvici gre v derbijih vedno za prestiž. Mislim, da so gledalci videli pravo tekmo, ki bi jo lahko, če bi imeli malo več sreče, končali z višjo zmago," je še povedal zadovoljni trener Maribora.

Derbi je odločila poškodba Andraža Šporarja

Z mnogo bolj kislim izrazom na obrazu je pred novinarje prišel domači strateg. "Današnji derbi sta odločili poškodba Andraža Šporarja in napaka našega vratarja Aleksandra Šelige. Potem ko smo bili primorani zelo zgodaj opraviti prvo menjavo, nam ni uspelo, da bi ostali gibljivi v napadu. Nismo zdržali. Fantom nimam česa očitati, pokazali so pravi karakter. Čestitam Mariboru za zmago," je dejal Darko Karapetrović, ki je moral svojega najboljšega strelca z igrišča potegniti že po osmih minutah igre.

"Naši cilji ostajajo enaki. Danes smo izgubili točko oziroma tri, a bomo še vedno naredili vse, da pridemo v Evropo," je še povedal Ljubljančan, ki je nekoliko presenetil, ko je od začetka zaigral z novincem Luko Žinkom. Ta se ni najbolj izkazal, kar je priznal tudi njegov trener. "Na treningih je deloval odlično, zato sem se odločil zanj. Zdaj lahko priznam, da sem naredil napako. V prvem polčasu ni pokazal tega, kar zna," je izkušenega vezista okrcal trener Olimpije.

Ne, niso bili naivni

Za konec je nekaj besed namenil še podatku, da je Maribor prejel kar sedem rumenih kartonov, a niti enega rdečega, medtem ko njegovi nogometaši niso niti enkrat dobili opozorila glavnega sodnika, je bil pa zato po nespametnem prekršku izključen Nik Kapun.

"Ne bi rekel, da gre za naivnost mojih nogometašev. Maribor je bil pač agresiven, posledica takšnega načina igre pa so rumeni kartoni," je pojasnil trener trenutno četrtouvrščenega moštva prve slovenske lige.

Ne spreglejte