Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Četrtek,
14. 4. 2016,
8.24

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,20

4

Natisni članek

Barcelona Diego Simeone Luis Enrique Atletico Madrid

Četrtek, 14. 4. 2016, 8.24

6 let, 7 mesecev

Trener Barcelone po evropskem polomu: Kriv sem jaz!

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,20

4

"Bolj kot preboj v polfinale me veseli, da smo vnovič pokazali, kdo in kaj smo," je po veliki zmagi z 2:0 na povratni tekmi četrtfinala lige prvakov, ki je pomenila slovo branilke naslova Barcelone, povedal trener Atletico Madrida Diego Simeone.

"Bolj kot uspeh je pomembno, da smo vnovič pokazali vrednote, ki so v današnji družbi vse redkejše. Lahko zmagamo ali izgubimo, a vedno bomo verjeli v spoštovanje, vztrajnost, pripravljenost na padce, vero v sebe in tekmovalnost. Igralcem sem rekel, da vse te vrednote vidim v njih in da sestavljajo sijajno ekipo," je številnim zbranim novinarjem po drugem evropskem skalpu Barcelone po dveh letih, Katalonce je v četrtfinalu izločil tudi v sezoni 2013/14, razlagal Argentinec.

 

"Spet nam je uspelo zmagati na zelo zahtevni tekmi. Nikoli nismo nehali verjeti. Vedeli smo, kaj zmoremo. V prvem polčasu je igra potekala tako, kot smo si želeli. V drugem je imela prevlado Barcelona, ki ima sijajne posameznike, ki lahko odločijo tekmo, a smo ostali močni in jim tega nismo dopustili," je še dejal.

Vseskozi so verjeli

"To je poseben večer. Spomini, ki jih nikoli ne bomo pozabili. Ko smo se vozili na tekmo, smo videli množice svojih navijačev. Med njimi tudi otroke in vse druge. Verjeli so v nas. Tako kot smo tudi mi verjeli v njih," je povedal Simeone, ki o tem, koga si želi v polfinalu, ni želel razpredati.

 

Odvrnil je, da ga zanima le naslednja prvenstvena tekma proti Granadi. O morebitnem naslovu evropskega prvaka, Atletico je bil od tega leta 2014 oddaljen le nekaj minut, seveda prav tako ne. Če mu uspe ali ne, upravičeno ponosen je že zdaj.

Nogometaši Barcelone na čelu z Lionelom Messijem so v zadnjem času neprepoznavni. | Foto: Nogometaši Barcelone na čelu z Lionelom Messijem so v zadnjem času neprepoznavni.

Po el clasicu je šlo vse navzdol

Veliko slabše se počuti njegov kolega na strani Kataloncev. Po sijajni prejšnji sezoni, v kateri je osvojil evropski naslov, bil najboljši v španskem prvenstvu in tudi v pokalu, naslovu klubskega svetovnega prvaka decembra lani in sijajem nizu 39 tekem brez poraza se je počutil kot v pravljici.

 

Vse od zadnje pol ure el clasica na drugi aprilski dan, preobrata od 1:0 do 1:2 in poraza proti velikemu tekmecu Realu je vse drugače. V prvenstvu je osvojil le točko od mogočih devet v zadnjih treh tekmah in ogrozil naslov prvaka, ki ga je imel praktično že v žepu. Zdaj je izpadel še iz boja za evropsko krono.

Ne 99-odstotna, njegova krivda je stoodstotna

"Ne 99-odstotna, moja krivda za evropski izpad je stoodstotna. Sem trener in odgovoren sem za rezultate," je odgovornost za polom takoj na svoja pleča prevzel Luis Enrique, ki je vzrok za neuspeh našel v neučinkovitosti.

 

"Atletico ni bil boljši od nas. Tekma je bila takšna, kot smo pričakovali. V prvem polčasu smo, čeprav je Atletico zadel, igrali dobro. Imeli smo nekaj priložnosti, a žal nismo zadeli. Atletico je in je napredoval. Lahko mu le zaželimo čim več sreče v nadaljnjem tekmovanju," je še dejal.

 | Foto:

Še naprej bomo čakali na prvega, ki bo zmagal dvakrat zapored

"Nove zmage v ligi prvakov smo si res zelo želeli, zato smo razočarani, a tudi porazi so del nogometa. To moramo sprejeti," je za konec povedal še en trener, ki mu ni uspelo osvojiti lige prvakov dvakrat zapored. Vse od začetka tega tekmovanja v formatu, kot ga poznamo zdaj, to ni uspelo še nikomur, tako pa bo ostalo tudi v tej sezoni.

 

Že v nedeljo Barcelono čaka nova tekma. V prvenstvu bo gostila Valencio. Ta je v zadnjih petih tekmah v prvenstvu kar štirikrat izgubila. Če bo Barcelona brez zmage ostala tudi tokrat, bo alarm na Camp Nouu začel tuliti še veliko glasneje.

 

Kaj se dogaja z Lionelom Messijem?

Najboljši nogometaš na svetu je očitno v krizi. Lionel Messi je bil bleda senca samega sebe tudi v sredo zvečer v Madridu. Tudi tokrat se ni vpisal med strelce, kar pomeni, da na gol čaka že kar 452 minut. Nazadnje je zadel sredi marca, ko je postavil končni izid povratne tekme osmine finala proti Arsenalu (3:1). Po tem so mreže nasprotnikov zanj postale zaklete, Barcelona pa je začela nizati slabe rezultate. Verjetno to ni naključje. 

Ne spreglejte