Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
1. 12. 2013,
18.22

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Nedelja, 1. 12. 2013, 18.22

7 let, 12 mesecev

Trajalo je le dve tekmi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Nogometaši ljubljanske Olimpije so v 19. krogu Prve lige Telekom Slovenije izgubili proti velenjskemu Rudarju z 0:3 (0:2).

Nogometaši Olimpije so z neprepričljivo igro in s porazom, že devetim v sezoni, končali jesensko igranje pred domačimi navijači. Tokrat jih je pokopal velenjski Rudar oziroma napadalec knapov Mate Eterović z dvema izjemnima zadetkoma že v prvem polčasu. Rudar, ki je končal niz dveh porazov, kljub zmagi ostaja na petem mestu z enakim številom točk kot četrta Gorica.

Olimpija, ki je igrala brez Đorđeja Ivelje in Andraža Šporarja, je šesta, ima pa že devet točk zaostanka za zgornjo polovico lestvice. Velja omeniti, da je svojo zadnjo tekmo pred odhodom v sodniški pokoj je vodil Darko Čeferin.

Po previdnejšem začetku tekme z nekaj polpriložnostmi na obeh straneh je prvi resnejši udarec proti vratom sprožil Nik Omladič v 16. minuti, a z roba kazenskega prostora meril preveč po sredini, da bi ugnal dobro postavljenega Matjaža Rozmana. Že dve minuti zatem pa so Velenjčani povedli, potem ko se je za strel z več kot 30 metrov odločil Mate Eterović in zadel desno stran ljubljanskega gola. Za Eterovića je bil to deseti gol v sezoni.

Na enajstega mu ni bilo treba dolgo čakati. V 32. minuti je odlično izvedel prosti strel z dobrih 20 metrov rahlo z desne strani in čez živi zid zadel v levi spodnji kot ljubljanskega gola. V 37. minuti je z leve strani sprožil še Elvis Bratanović, toda Elvis Džafić je bil na mestu. Nekaj trenutkov zatem je na drugi strani s približno 20 metrov sprožil Aleksandar Radosavljević, toda žogo poslal mimo gola. Tik pred koncem polčasa je bil pred vrati Rudarja Anže Zorc premalo spreten, da bi ugnal Rozmana.

V uvodu drugega polčasa so bili precej konkretnejši gosti, ki so sprožili kar nekaj strelov, a nobenega dovolj dobrega za povišanje vodstva. Na drugi strani Olimpiji ni uspelo sestaviti prave akcije, Rudar je tako brez večjih težav ohranjal zanesljivo prednost. Šele v 78. minuti so imeli domači lepo priložnost za zmanjšanje zaostanka, ko je bil po prostem strelu pred vrati povsem sam mladi Tim Čeh, a z glavo grdo zgrešil.

V 85. minuti je izvrstno posredoval Aleksander Šeliga - ob polčasu je zamenjal poškodovanega Džafića - po strelu Bratanovića iz bližine. Vsega dve minuti pozneje pa so morali domači še tretjič pobrati žogo iz svoje mreže, po podaji Bratanovića z desne strani v kazenski prostor je zadel Matej Podlogar.

Olimpija bo v zadnjem krogu jesenskega dela v nedeljo gostovala v Kopru, Rudar pa bo dan pred tem gostil Maribor.

Ne spreglejte