Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
28. 3. 2013,
11.18

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Francesco Totti Roma

Četrtek, 28. 3. 2013, 11.18

8 let

Totti: Od mene je boljši le Messi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Italijanski nogometni zvezdnik Francesco Totti bo letos dopolnil 37 let, a še vedno blesti v dresu Rome. Ni izključena celo možnost, da bi ga selektor Cesare Prandelli vpoklical za nastop na SP 2014.

Dolgoletni kapetan Rome nesporno ljubezen do "sinov volkulje" izkazuje s tem, da se je v karieri zahvalil številnim mikavnim ponudbam evropskim velikanov ter ostal zvest rdeče-rumenim, ki domujejo na rimskem Olimpicu. Navijači ga obožujejo, "gladiator" pa jim vrača zaupanje z zadetki. V serie A jih je dosegel že 226 in nedavno dejal, da bo nogometne čevlje obesil na klin šele takrat, ko bo presegel absolutni rekord. Slednjega si lasti legendarni Silvio Piola (274). Vprašanje je, če bo "rimskemu kralju" uspelo, je pa 36-letni Francesco Totti prepričan, da spada med najboljše italijanske nogometaše vseh časov. Če ne celo najboljšega. "Na svetu je le eden nogometaš, ki lahko počne stvari, ki jih sam nisem zmožen. To je Messi. Mislim pa, da ga ni Italijana, za katerega bi lahko dejal, da je boljši od mene. Številke govorijo zase," je za italijanski časnik La Gazzetta dello Sport nič kaj skromno odvrnil nogometaš Rome, ki je leta 2006 pomagal "azzurrom" do naslova svetovnega prvaka.

Obožuje Lippija, v nevarnosti tudi rekord Silvia Piole

Takrat ga je vodil selektor Marcelo Lippi, s katerim je ohranil topel odnos. "Lippi je najboljši trener, s katerim sem imel opravka. Ima neverjetno karizmo. Tudi Fabio Capello in Luciano Spalletti sta enkratna, v prihodnosti pa bi rad izkusil, kako je sodelovati z Mourinhom," je napol v šali dodal nogometaš, ki je v serie A debitiral pred okroglimi 20 leti. Imel je le 16 let in 28. marca 1993 prvič oblekel dres Rome na tekmi italijanskega prvenstva.

Dvajset let kasneje predstavlja enega izmed stebrov ekipe. V tej sezoni je mrežo zatresel že enajstkrat. Če bo podobno strelsko povprečje ohranil še nekaj sezon in ga na cedilu ne bo pustilo zdravje, je v nevarnosti tudi rekord Piole …

Ne spreglejte