Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Engelbert Osojnik

Ponedeljek,
6. 6. 2011,
11.57

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Carlos Tevez Boca Juniors Real Madrid Barcelona Inter

Ponedeljek, 6. 6. 2011, 11.57

7 let, 12 mesecev

Tevez: Mansour mi je dovolil oditi

Engelbert Osojnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Napadalec Manchester Cityja Carlos Tevez je razkril, da mu je lastnik šejk Mansour dovolil zapustiti klub, če bo tako želel.

27-letni nogometaš je že nekaj časa v središču namigovanj, da bo odšel iz angleškega nogometa, da se zanj zanima kar nekaj velikih evropskih klubov in da bi se lahko vrnil v rodno Argentino in zaigral za Boca Juniors, pri katerem je leta 2001 začel svojo profesionalno kariero.

''Mansour, ki je z menoj podpisal pogodbo, me želi zadržati, a mi je v isti sapi dejal, da naj naredim vse, da bom srečen. Dejal mi je: 'Če želiš oditi, lahko greš.' Ni določil datuma, vse je prepustil meni. Novo pogodbo so mi ponudili decembra, a je nisem želel podaljšati. Po koncu sezone so mi ponudili novo pogodbo, a v tem trenutku ne vem, če jo bom sprejel. Je veliko opcij, a če ne bom igral za Real Madrid, Barcelona, Inter ali Milan, to ne bo pomenilo velike praznine v mojem življenju. Drugih vprašanj ni, Manchester je moj drugi dom,'' je za The News of the World izjavil Carlos Tevez.

Argentinec je razpet med Evropo in domovino, saj živi v Manchestru, njegova družina pa v Buenos Airesu: ''Decembra lani sem resno razmišljal o tem, da bi zaključil kariero. Dokler nimaš otrok, nikoli ne moreš razumeti, kako je biti daleč od njih. Zelo hitro rastejo, tisoče kilometrov stran, in mene ni tam, da bi to videl. Težko je priti domov po tekmi v prazno hišo, ko sem razburjen in živčen, in sem sam brez njih. Ko si je Katie februarja poškodovala roko, me ni bilo zraven, da bi jo zaščitil. To so trenutki, ko spoznaš, koliko ti pomeni družina.''

Če gre verjeti besedam kontroverznega Teveza, bo skoraj gotovo ostal v Evropi, četudi bo zapustil svoj sedanji klub Manchester City: ''Zaradi družine bom z Evropo zaključil v treh letih. Da to storiš, je to velik mentalni zalogaj, a pri svojih 31 letih bom nehal igrati v Evropi. Pritisk ni problem, a preveč pogrešam družino in življenje v domovini.''

Tevezu sicer pogodba z Manchester Cityjem poteče po koncu sezone 2014. Njegova odškodnina znaša 45 milijonov funtov.

Ne spreglejte