Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
12. 9. 2011,
11.49

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Ponedeljek, 12. 9. 2011, 11.49

8 let, 1 mesec

Tesna zmaga Reala, Inter na kolenih

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
V uvodnem krogu lige prvakov je zvezdniški Real Madrid na Maksimiru osvojil tri točke, Inter pa je klonil proti Trabzonsporju. Barcelona je v derbiju kroga v torek proti Milanu remizirala z 2:2.

Manj kot pol minute smo čakali na prvi zadetek v novi sezoni lige prvakov, saj je v Barceloni goste Alexandre Pato v vodstvo popeljal takoj po prvem sodnikovem žvižgu. Katalonci so bili šokirani, a še pred koncem polčasa izenačili izid, ko je v polno po akciji Lionela Messija zadel Pedro Rodriguez. Ko je sredi drugega polčasa z mojstrovino s prostega strela za vodstvo domačih zadel David Villa, so bile stvari postavljene na svoje mesto. A Milančani se niso dali in iz praktično zadnje akcije na tekmi zadeli. Po kotu je bil natančen Thiago Silva. Na drugi tekmi v skupini H sta se ''avtsajderja'' Viktoria Plzen in BATE Borisov razšla z remijem 2:2. V skupini G je Porto premagal Šahtar z 2:1 pred domačimi navijači, ciprski APOEL pa je nekoliko presenetljivo premagal Zenit. Skupina F je ponudila zmago Marseilla v Pireju ter remi Borussie in Arsenala. Nemci so do izenačenja prišli v zaključku tekme. V skupini E je Chelsea v Londonu z 2:0 odpravil Bayer Leverkusen, Gent in Valencia pa sta remizirala brez zadetkov.

V sredo so bile na sporedu še tekme v preostalih skupinah. ''Galaktiki'' iz Madrida so le ''nekaj'' kilometrov od slovenske meje, in sicer v Zagrebu, premagali Dinamo. Evropski podprvak Manchester United je na zahtevnem gostovanju v Lizboni remiziral pri Benfici, v ''nehvaležni'' skupini, kjer so zbrani le klubi iz ''petice'', pa je Bayern prišel do zmage v Villarrealu, v Manchestru pa sta City in Napoli prišla do točke. Edini Slovenec, prijavljen za tekmovanje v ligi prvakov, je mladi Nejc Skubic (Otelul Galati), ki pa ga proti Baslu - slednji je to pot zmagal - ni bilo med 18 najboljših igralcev.

Veliko presenečenje je pripravil turški Trabzonspor, ki je v prestolnici mode na kolena spravil milanski Inter.

Ne spreglejte