Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sreda,
19. 3. 2014,
10.32

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Petr Čech Chelsea Didier Drogba Cristiano Ronaldo Cristiano Ronaldo Frank Lampard Ryan Giggs Xavi

Sreda, 19. 3. 2014, 10.32

8 let

Takšnih je le še 18

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
V zgodovini nogometne lige prvakov je vsaj stokrat nastopilo 19 igralcev. Na elitnem seznamu se je pojavil tudi Petr Čech. Dolgoletni vratar Chelseaja na dvoboju s turškim prvakom skoraj ni imel dela.

Rekorder lige prvakov ostaja Raul Gonzalez, a bi lahko dolgoletni kapetan ter prvi napadalec madridskega Reala, ki se v zadnjih sezonah kratkočasi na Bližnjem vzhodu, že kmalu zdrsnil na lestvici navzdol. Raul je zbral 142 nastopov v tekmovanju vseh tekmovanj, le trikrat manj pa sta na zelenico ob prepoznavni himni lige prvakov stopala Ryan Giggs in Xavi Hernandez.

Ker se 40-letni Valižan počasi že spogleduje s koncem kariere, španski pionir tiki-take pa je vendarle mlajši šest let, ima največje možnosti za postavitev novega mejnika zvezni igralec Barcelone. Blizu je tudi njegov dober prijatelj Iker Casillas (134). Kapetan Reala ne brani v španskem prvenstvu, je pa prva trenerjeva izbira v ligi prvakov ter pokalu.

V torek je okroglo stoto tekmo v ligi prvakov odigral Petr Čech. Češki vratar, ki je uvodne evropske izkušnje pridobival med vratnicama praške Sparte, je v zadnjem desetletju eden prepoznavnih simbolov močnega Chelseaja. V torek mu je bilo najbolj čudno, ko se je še drugič zapored znašal na nasprotnih bregovih z napadalcem Didierjem Drogbajem. "Imel sem čuden občutek, saj sva bila na istem igrišču, a v različnih dresih. Istega sva nosila kar osem let. Lepo ga je bilo srečati, še lepše pa ga je bilo leta 2012, ko smo postali evropski prvaki," je dejal 31-letni Čeh.

Kaj kmalu, že na prvi četrtfinalni tekmi (če ne bo poškodb), bosta v klub 100 vstopila še dva nogometna velikana. Cristiano Ronaldo, najboljši strelec lige prvakov (13 zadetkov), se že veseli okrogle stotice, prav tako Frank Lampard, ki mu je Jose Mourinho pri Chelseaju podal nove svežine ter motivacije, s katero naskakuje tako angleški kot evropski naslov.

Ne spreglejte