Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Nedelja,
13. 4. 2008,
10.47

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Natisni članek

Nedelja, 13. 4. 2008, 10.47

8 let, 5 mesecev

Šutej: Koper igra najhitreje v ligi

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
Nogometaši Livarja se bodo v 28. krogu PrveLige Telekom Slovenije pomerili s Koprom, ki jih je v tej sezoni (vključno s pokalom) ugnal že štirikrat, razlika v golih pa znaša 2:16. Alen Šutej meni ...

''Kanarčki'' so v tekmovalni sezoni 2007/08 namenili navijačem Livarja kaj malo možnosti za veselje. V treh prvenstvenih tekmah in pokalni (osmina finala) so povsem nadigrali tekmece iz Ivančne Gorice in poslali jasno sporočilo pred tekmo 28. kroga PrveLige Telekom Slovenije, ko se bosta ''stara'' znanca pomerila na Dolenjskem. Na štadionu NK Livar so nogometaši Kopra v dveh tekmah dosegli kar deset zadetkov (1:6 ter 1:4 v pokalu). Se bo niz nadaljeval tudi v nedeljo? ''Upam da ne, po drugi strani pa moram vseeno priznati, da čutimo do Koprčanov kar nekaj strahospoštovanja. To je ekipa, ki igra najhitrejši nogomet v ligi. Vsem klubom, ki igrajo proti Koprčanom, je lahko nelagodno. Še kako je odvisen rezultat od tega, koliko jim kdo pusti igrati. Če jim onemogočiš sredino, se še da doseči ugoden rezultat, drugače pa ... Oni praktično napadajo kar z osmimi igralci. Nimajo dveh običajnih 'špic', ampak se znajde v priložnosti 'tričetrt' moštva. Obeta se nam težka naloga. Edino kar nam preostane je, da gremo 'na borbo' ter pri tem pokažemo veliko želje,'' je povedal za Sportal Alen Šutej.

Branilec Livarja se zaveda, da ponuja pogled na razpredelnico kaj malo možnosti za obstanek v druščini najboljših. ''Zdaj je pač stanje tako, kakršno pač je. Trenutno je še najbolj važno, da v tem trenutku najde motivacijo vsaj posameznik zase. Do konca je še devet krogov. Velja se potruditi,'' je dejal 21-letni branilec ''ivanških risov'', ki zaostajajo za devetouvrščenim Primorjem ogromnih 15 točk.

Vsi trije zadetki Gorice iz prekinitev

Čeprav naj bi se strokovno vodstvo v preostalih krogih državnega prvenstva zavestno odločilo, da poda priložnost mlajšim izbrancem, naj se ne bi spreminjala zasedba, ki je sredi tedna na domačem igrišču presenetila favorizirane podprvake iz Nove Gorice. ''Vrtnice'' so navkljub trem zadetkom Nigerijca Abdulrazaka Mohammeda Ekpokija osvojile le točko, s temnopoltim napadalcem pa je imel številne težave tudi Šutej. ''Remi proti Gorici je bil lep. Še posebno po tem, ko te že vsi odpišejo in se napoveduje prevetritev ekipe. Dosegli smo ugoden rezultat, ki nam je malce povzdignil samozavest. Ekpoki je dosegel vse tri zadetke iz prekinitev. Pred tekmo smo se branilci med seboj dogovorili o tem, kdo bo koga pokrival, na tekmi pa se tega nismo držali. Slabo smo pokrivali. Gostje niso dosegli niti enega zadetka iz akcije, v kateri bi nas izigrali, temveč prav vse po napakah posameznikov,'' je še povedal nekdanji nogometaš Ljubljane in Svobode, ki se zaveda, da se v nedeljo proti Kopru takšne napake ne smejo prikrasti za igralno zelenico.

Trener Tomaž Kavčič bo imel na razpolago skoraj vse kandidate. Kaznovanih igralcev tokrat ni, na vratih pa bo znova med vratnicama stal Klemen Zaletel. Prvi vratar Boban Savić bo odsoten še nekaj časa, drugi Ljubiša Ljubojevič pa bo moral v kratkem zaradi poškodbe kolena na atroskopijo, a bo na tekmi s Koprom vseeno sedel na klop za rezervne igralce.

Ne spreglejte