Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
18. 9. 2014,
20.41

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Safet Sušić Bosna in Hercegovina

Četrtek, 18. 9. 2014, 20.41

8 let

Sušiću se trese trenerski stolček

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Selektorju nogometne reprezentance Bosne in Hercegovine Safetu Sušiću se po nepričakovanem porazu na začetku kvalifikacij za EP 2016 proti Cipru maje trenerski stolček, poročajo bosanski mediji.

O Sušićevi usodi bo v petek razpravljal izvršni odbor nogometne zveze BiH. "Selektor je napovedal prihod, poročal nam bo o tekmi proti Cipru," je za sarajevsko Oslobođenje povedal sekretar nogometne zveze BiH Jasmin Baković.

Časopis še navaja, da je Sušić takoj po omenjenem porazu krivdo prevalil na igralce. Selektor je še dodal, da bi se v trenutku odrekel petim oziroma šestim igralcem, če bi za njih imel primerne zamenjave.

Neimenovani viri pri nogometni zvezi BiH so za časopis Dnevni avaz povedali, da je stanje v reprezentanci skrb zbujajoče in da po porazu proti Cipru ostaja malo upanja za uvrstitev na evropsko prvenstvo v Franciji. Nenehni verbalni spopadi med selektorjem Sušićem in igralci vodijo v razpad reprezentance, so sklenili pri dnevniku.

Mediji že ugibajo o imenu morebitnega Sušićevega naslednika. Med imeni se pojavljajo nekdanji legendarni igralec mostarskega Veleža Duško Bajević, Faruk Hadžibegić in tudi Italijan Walter Zenga. Zadnji je bil Sušićev protikandidat, ko so po svetovnem prvenstvu v Braziliji odločali, ali bo Sušić ostal na klopi reprezentance. Pri bosanski nogometni zvezi namreč niso bili zadovoljni z nastopom na svetovnem prvenstvu.

Ena od ovir za prekinitev pogodbe med Sušićem in bosansko nogometno zvezo naj bi bila finančne narave. Zveza bi morala Sušiću izplačati ogromno odškodnino, kar bi lahko privedlo celo do bankrota bosanske nogometne zveze.

Susić, ki je selektor bosanske reprezentance že od leta 2009, ima za bosanske razmere zelo visoko plačo. Na mesec prejme okrog 25.500 evrov.

Ne spreglejte