Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Četrtek,
13. 10. 2011,
21.09

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Bosna in Hercegovina

Četrtek, 13. 10. 2011, 21.09

8 let

Sušić: Nismo imeli sreče z žrebom

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Bosna in Hercegovina se bo za prvi nastop na velikem tekmovanju spet borila s Portugalsko. Bosanci niso najbolj zadovoljni z žrebom, ki jim je dodelil Cristiana Ronalda in druščino.

Legendarni hrvaški trener Miroslav Blažević je pred dvema letoma BiH popeljal do dodatnih kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2010, v katerih pa so bili Portugalci boljši in napredovali na zaključni turnir. Takrat je bilo sploh prvič, da je bila reprezentanca BiH tako blizu nastopu na kateremkoli velikem tekmovanju. Zdaj ima že drugič zapored priložnost za veliko tekmovanje, tokrat se bo merila v dodatnih kvalifikacijah za evropsko prvenstvo 2012. Nasprotnik pa spet isti. Portugalska. ''Res je, da smo se želeli ogniti Portugalcem, nismo imeli sreče z žrebom. Za nameček povratno tekmo igramo v gosteh, kar je zagotovo voda na mlin tekmeca. A kljub temu sem optimist. Moji nogometaši so zelo motivirani. Ne verjamem, da se kdorkoli izmed njih boji Portugalcev,'' je žreb komentiral selektor BiH, nekoč odlični nogometaš Safet Sušić, in nadaljeval: ''Izgubili nismo že šest tekem zapored. Tudi na zadnji tekmi proti Franciji smo dominirali 60 minut tekem, zato smo optimisti. S takšnimi mislimi tudi moramo iti v tekmi s Portugalci. Moramo biti optimisti in verjeti v uspeh.''

Selektor, ki je bil po vodstvu v Parizu proti Franciji z 1:0 v zadnji tekmi rednega dela kvalifikacij celo blizu neposredni uvrstitvi na zaključni turnir najboljših evropskih reprezentanc na Poljsko in v Ukrajino, je nato nekaj besed namenil portugalski vrsti, v kateri seveda prednjači zvezdnik madridskega Reala Cristiano Ronaldo. ''Portugalska je odlična reprezentanca. Najboljši je seveda Ronaldo, ki je po Lionelu Messiju zagotovo drugi najboljši nogometaš na svetu ta hip. Jasno je, da je Portugalska favorit, a če bomo tekmo začeli s takšnim razmišljanjem, nimamo možnosti za uspeh. Skušali bomo sestaviti dobro ekipo in predvsem v prvi tekmi presenetiti. V nogometu se nikoli ne ve, presenečenja so možna, zato sem optimist,'' je še povedal Sušić.

Ne spreglejte