Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Sreda,
7. 8. 2013,
19.09

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Aleš Mertelj NK Maribor NK Maribor Ante Čačić

Sreda, 7. 8. 2013, 19.09

8 let

Super, zdaj pa po ligo prvakov

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Osnovni cilj so nogometaši Maribora izpolnili že pred dvema tednoma, v torek so ga presegli, čez dva tedna bodo skušali izpolniti še sanje. Svoje in navijačev.

Odigrati šest evropskih tekem je bil cilj Maribora, ki ga je že večkrat poudaril športni direktor Zlatko Zahović. Jasno je, da je to zgolj minimum. V klubu, predvsem pa navijači, so si želeli več. Po dveh letih, v katerih so odigrali dvanajst evropskih tekem, bi bilo smešno, če bi bilo drugače. V torek so Mariborčani zastavljeni cilj presegli in prišli do tistega, kar so pričakovali navijači, pa čeprav pričakovanja v skladu s proračunom, ki ga imajo v Ljudskem vrtu, objektivno niso realna. Zdaj imajo možnost, da se prebijejo do tistega, o čemer sanjajo tisti najbolj drzni. Do lige prvakov. O nogometnem raju za vse evropske klube vse bolj glasneje govorijo tudi nogometaši. ''Zdaj, ko smo izločili Apoel, smo lahko predvsem mirni, saj bomo spet odigrali veliko število evropskih tekem. To so trenutki, ki se jih bomo čez čas z veseljem spominjali. Zgodovinski trenutki za igralce, navijače, za celoten klub,'' razmišlja Aleš Mertelj in nadaljuje: ''Ni še konec! Gremo iz tekme v tekmo in se ne nameravamo ustaviti. Smo veseli, a seveda tudi zelo ambiciozni. Nadvse si želimo, da bi uspeh še nadgradili. Prepričan sem, da imamo možnosti za napredovanje. Vsak, ki se bo pomeril proti nam, je premagljiv. To je zdaj že jasno. Vsakega bomo spoštovali, a nikogar se ne bomo bali. Zdaj smo še bolj optimistični in pripravljeni na boj, iz katerega želimo priti kot zmagovalci. Super, v ligi Europa smo že. Zdaj gremo po ligo prvakov!''

Vsak se čuti pomembnega

Za vstop v ligo prvakov so pripravljeni narediti marsikaj. Tudi z ne preveč atraktivno igro, kot so igrali v torek proti Apoelu, če bo treba, bodo skušali prestopiti prag nogometnega raja. Cilj pač opravičuje sredstva.

''Tako je. Res je, da igra proti Apoelu ni bila najbolj gledljiva, a komu mar? Vedeli smo, kaj nas čaka, in tako smo se postavili. Sicer pa smo imeli tudi nekaj priložnosti, iz katerih bi lahko zadeli. Predvsem prvi polčas ni bil slab. V drugem smo se, verjetno tudi podzavestno, pomaknili še bolj nazaj in želeli ohraniti mrežo nedotaknjeno. Bolj, ko se je bližal konec, bolj živčni smo bili in bolj so Ciprčani napadali. K sreči smo zdržali. Res je, da tokrat nismo proslavljali zadetka, a Ljudski vrt je vseeno proslavljal. To pa je seveda najbolj pomembno,'' je prepričan namestnik kapetana pri Maribor, ki je tokrat zaigral od prve minute. Pod vodstvom novega trenerja Anteja Čačića igra manj, kot je v preteklosti, a se nad tem ne pritožuje. ''Najbolj pomembno je, da se v tej ekipi vsak počuti pomembnega. Ne delimo se na prvokategornike in rezerve. Pomembni smo vsi. Seveda bi rad igral več, najraje kar vsak dan, a tako pač ne gre. Trenerju pa nihče ne more ničesar oporekati. Rezultati nazorno govorijo o njegovem delu. Rezultati so na naši strani, to pa je najbolj pomembno. Važno, da Maribor zmaguje,'' je miren 26-letni Kranjčan, sicer velik profesionalec, kakršnega si verjetno želi vsak trener. Sicer pa njegov status tako ali tako še zdaleč ni skrb vzbujajoč. V Evropi je igral dvakrat. Obakrat od prve minute. V prvenstvu je nastopil na vseh treh tekmah. Enkrat je vstopil s klopi, trikrat je bil v začetni enajsterici. Tudi pri zmagi v superpokalu je bil na igrišču. In vselej upravičil pričakovanja. Z njim ni niti najmanjših skrbi.

Ne spreglejte