Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Ponedeljek,
6. 1. 2014,
7.23

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Marko Šuler NK Maribor NK Maribor

Ponedeljek, 6. 1. 2014, 7.23

8 let

Šuler: V Mariboru utegnem skleniti kariero

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Marko Šuler je za zdaj številka ena zimskega prestopnega roka v slovenskem klubskem nogometnem prostoru. Prav lahko se zgodi, da bo tako tudi po koncu januarja.

Marko Šuler bo za obrambo Maribora zagotovo velika okrepitev. Zanimivo, ne dolgo pred podpisom pogodbe z Mariborom je govoril, da vrnitev v Slovenijo ne pride v poštev, a si potem premislil in pristal v Ljudskem vrtu. "Res je bila sprva želja tujina, a stanje v evropskem nogometu je trenutno malce čudno, predvsem pa takrat, ko sem to govoril, še nisem bil v stikih z Mariborom. Ko pa te nekdo pokliče na tak način, kot so mene iz Maribora, ko ti pokaže toliko spoštovanja, potem je odločitev lahka. Hitro smo se uskladili in podpisal sem pogodbo. Verjetno najhitreje v vsej karieri," je ob uradni predstavitvi, kar je bil tudi njegov pri medijski nastop, odkar je okrepil slovenskega prvaka, govoril 30-letni Korošec.

"Prišel sem zelo motiviran, imam visoke cilje. Takšne, kot jih ima tudi Maribor. Verjamem, da nam bo skupaj uspelo doseči cilje. V obeh domačih tekmovanjih gremo po lovoriki, to je jasno. Marsikaj lahko naredimo tudi na tekmah proti Sevilli. Pričakovanja so velika. Maribor kotira zelo visoko. Sevilla je seveda velik klub, a lahko jo presenetimo. V ti dve tekmi moramo iti s spoštovanjem, a brez strahu," se evropskega izziva veseli Šuler, ki je ob predstavitvi že poziral z mariborskim dresom s številko 4.

Z Mariborom je podpisal pogodbo za tri leta in pol. "Privilegij je igrati za tako velik klub, kot je Maribor, ki je najuspešnejši slovenski klub. Vse, kar se dogaja tukaj, ni naključje. V Mariboru se že nekaj časa dela res zelo dobro. To je klub, ki je na ravni velikih klubov v Evropi," je hvalospeve na račun novega delodajalca nizal Šuler.

Že kot najstnik je prihajal v Ljudski vrt

Pozabil ni niti na navijače in na Ljudski vrt. "Dobro vem, kakšno vzdušje pripravijo navijači v Mariboru, na zadnji evropski tekmi sem bil tudi sam. Tudi sicer pa so spomini na ta štadion res lepi. To je štadion z dušo. Že v dresu reprezentance sem tukaj užival. Spominjam se tudi trenutkov iz mladosti, ko sem kot najstnik sem hodil na tekme lige prvakov in z občudovanjem na delu spremljal takratne nogometaše Maribora. Zdaj bom v podobni vlogi jaz. Super," je nadaljeval nogometaš, ki si je kruh nazadnje služil na Poljskem, a v zadnjem času pri varšavski Legiji ni dobil prave priložnosti za igro.

Kljub temu se ne boji, da hitro ne bi našel pravega tekmovalnega ritma. "Za mano je resda težko obdobje, nekaj mesecev sem bil tudi poškodovan, a sem potem k sreči odigral nekaj tekem. Res je, da za rezervno ekipo, a vseeno. S tem, kar se mi je dogajalo v zadnjem času, seveda ne morem biti zadovoljen, a to je življenje. Vseskozi se učiš. To niso napake. To so odločitve, ki te naredijo takšnega človeka, kot si. Marsikaj sem se naučil, nekaj posledic je vse skupaj pustilo na meni, a zdaj gledam le naprej. Kar te ne ubije, te naredi močnejšega. Zdaj sem motiviran in tudi fizično pripravljen, da pokažem, kaj znam. Da se vrnem v staro formo oziroma postanem še boljši," je zanimivo, tudi malce filozofsko razmišljal Šuler, ki Maribora ne vidi kot kratkoročne rešitve.

Moderen slog, pisan na kožo

"Nikoli nisem rad menjal klubov. Trenutno si predvsem želim odigrati dobro sezono in sem z mislimi zgolj pri Mariboru. Upam, da bom tukaj ostal. Mogoče tudi do konca kariere, zakaj pa ne? Pred sabo imam najlepša nogometna leta in verjamem, da bomo skupaj spisali uspešno zgodbo. Seveda pa se moram najprej dokazati, šele potem bo čas za takšna razmišljanja," je še povedal nekdanji nogometaš Dravograda, Gorice, Genta in tudi Hapoela iz Tel Aviva.

Žoga je še vedno okrogla

Tega, da se ne bi hitro prilagodil na nove razmere, se ne boji. Med pogovorom je bil za njim prvi trening z novimi soigralci. "Trening kot trening. Skoraj vse igralce sem že poznal od prej. Pet, šest sem jih poznal osebno, nekatere z igrišč, druge sem spremljal prek televizije. Seveda bom potreboval nekaj časa, da se prilagodim novim razmeram, a sem prepričan, da se bo zgodilo hitro. Vsak potrebuje čas za privajanje na nove razmere. Drugače pa nič posebnega. Žoga je še vedno okrogla," se je zasmejal Šuler, ki sistem trenerja Anteja Šimundže dobro pozna.

"Maribor igra moderen slog nogometa. Sistem, ki ga goji, mi je pisan na kožo. Podobno smo igrali tudi v reprezentanci. Sicer pa so to, kje bom igral, predvsem vprašanja, o katerih mora razmišljati trener. Jaz se s tem ne smem obremenjevati. Sam se moram predvsem truditi, da na vsakem treningu in tekmi dam vse od sebe, potem pa se bo trener odločil, ali je to dovolj," je pogovor sklenil izkušeni nogometni legionar, ki se je v Slovenijo vrnil po šestih letih potepanja po tujini.

Ne spreglejte